Κρήτη: Επτά χρόνια φυλακή για την μαχαιριά στην καρδιά του 45χρονου

Κοινοποίηση:
δικη

Σε αυστηρή ποινή καταδίκασε τη Δευτέρα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων έναν 38χρονο κτηνοτρόφο από τις Καρίνες του δήμου Αγίου Βασιλείου, ο οποίος πριν τρία χρόνια είχε επιτεθεί και είχε μαχαιρώσει στην καρδιά έναν 45χρονο, πρώτο του εξάδελφο, επίσης κτηνοτρόφο.

Το ΜΟΔ Χανίων έκρινε ένοχο τον 38χρονο, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοφορία και οπλοχρησία και τον καταδίκασε σε 7 χρόνια φυλάκιση (κατά συγχώνευση). Το δικαστήριο ομόφωνα (7-0) απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης να αναγνωριστεί στον δράστη το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, του αναγνώρισε ωστόσο κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν οι τακτικοί δικαστές) το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Σύμφωνα δε με τον δικηγόρο του θύματος, Μανώλη Πετρακάκη, υπάρχει ικανοποίηση για την απόφαση του ΜΟΔ Χανίων και την αυστηρή ποινή για πράξη που παρ’ ολίγον να στερήσει τη ζωή ενός ανθρώπου, προσθέτοντας ότι με την ελπίδα της ειλικρινούς μεταμέλειας του δράστη στο μέλλον και της ειρήνευσης των σχέσεων των δυο πλευρών, έγινε σχετική δήλωση προς το δικαστήριο από την πλευρά του θύματος ότι επιθυμεί να ανασταλεί η ποινή του δράστη μέχρι το Εφετείο, κίνηση η οποία θα πρέπει να εκτιμηθεί για την επαναπροσέγγιση των δυο οικογενειών και την εξομάλυνση των σχέσεων τους.

Έτσι το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η ποινή, υπό τον όρο να εμφανίζεται ο δράστης στο αστυνομικό τμήμα μια φορά τον μήνα, όπως αναφέρουν τα Ρεθεμνιώτικα Νέα.

Το αιματηρό επεισόδιο είχε σημειωθεί στις 10 Φεβρουαρίου του 2018 στις Καρίνες. Το θύμα βρισκόταν σε υπόστεγο ζώων που διατηρεί 2 χιλιόμετρα περίπου έξω από το χωριό. Ο δράστης πέρασε από το σημείο με το αυτοκίνητο του, σταμάτησε, με μαχαίρι που κρατούσε επιτέθηκε αιφνιδιαστικά στον 45χρονο, επιφέροντας του σοβαρά τραύματα στην περιοχή της καρδιάς και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Μια διένεξη για βοσκοτόπια στην ευρύτερη οικογένεια, κάποιους μήνες νωρίτερα, όπου το θύμα τάχθηκε με την πλευρά του δίκιου, ήταν αυτή που οδήγησε τον 38χρονο κατηγορούμενο στην τέλεση της κακουργηματικής πράξης.

ekriti.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: