Κρήτη: Αίσιο τέλος για τους δύο αγνοούμενους – Βρέθηκαν ζωντανοί

Κοινοποίηση:
ναρκωτικα-exo-1-750x375-1

Ζωντανοί και καλά στην υγεία τους εντοπίστηκαν οι δύο αγνοούμενοι στα νότια παράλια του Ηρακλείου.

Πρόκειται για έναν 45χρονο με καταγωγή από την Μεσαρά, ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια και εργάζεται ως πιλότος ελικοπτέρου και μία 39χρονη Γερμανίδα φίλη του που είναι νοσοκόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 45χρονος κολύμπησε μέχρι τη Μονή Κουδουμά για να ζητήσει βοήθεια ενώ η 39χρονη έμεινε σε μία σπηλιά κοντά στη Μονή.

Αυτή τη στιγμή σκάφη του λιμενικού μεταβαίνουν στο σημείο για να την παραλάβουν.

Τα ίχνη τους εξαφανίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου με βάρκα την οποία είχαν νοικιάσει.

Δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί οι λιμενικοί!

Ακόμα και οι λιμενικοί που έχουν συμμετάσχει σε πολλές ανάλογες επιχειρήσεις δε μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί! Θεωρούν απίστευτο το γεγονός ότι κατάφεραν να σωθούν κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως το γεγονός, ότι το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού δεν μπορούσε να ταξιδέψει λόγω των καιρικών συνθηκών. Επίσης, τα ψαροκάικα που συμμετείχαν δεν άντεχαν αρκετή ώρα τη θαλασσοταραχή.

Το θετικό πάντως είναι, ότι αν και ταλαιωρημένοι και οι δύο άνθρωποι, είναι καλά στην υγεία τους.

Το τελευταίο στίγμα από το gps

Το Λιμενικό ξεκίνησε έρευνες επιβεβαιώνοντας ότι η βάρκα μήκους 5 μέτρων που είχε ενοικιαστεί το πρωί του Σαββάτου σε έναν 45χρονο και μία 39χρονη, από επιχείρηση στην περιοχή του Λέντα, δεν είχε ακόμη επιστρέψει.

Η βάρκα ενοικιάστηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου και επρόκειτο να την επιστρέψουν στις 16:30 το απόγευμα, κάτι που δεν έγινε και ως εκ τούτου ξεκίνησε άμεσα έρευνα.

Το τελευταίο στίγμα της βάρκας εντοπίστηκε λίγα μίλια από την ακτή στη Μονή Κουδουμά, ανοιχτά του σημείου που τελικά εντοπίστηκαν σώοι οι δύο επιβαίνοντες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: