Κράτος – χορηγός της τρομοκρατίας η Τουρκία! Νέο φορτίο όπλων προς την Χαμάς εντόπισαν οι ισραηλινές αρχές

Κοινοποίηση:
γγ

Οι ισραηλινές αρχές απέτρεψαν μια προσπάθεια στις 21 Δεκεμβρίου για λαθραία μεταφορά χιλιάδων όπλων στη Δυτική Όχθη. Σύμφωνα με κοινή δήλωση της ισραηλινής αστυνομίας και των αρχών ασφαλείας, οι επιθεωρητές βρήκαν αυτόματο όπλο και εξαρτήματα τουφεκιών μέσα σε μια βιομηχανική υφαντική μηχανή που ζύγιζε αρκετούς τόνους και είχε μήκος 10 μέτρα (33 πόδια). Το φορτίο, που έφτασε από την Τουρκία στο λιμάνι του Ashdod, προοριζόταν για την πόλη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης,. Οι αρχές βρήκαν επίσης καλούπια πλαστών νομισμάτων στην αποστολή.

Με τη βοήθεια των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, η αστυνομία συνέλαβε τρεις υπόπτους για διακίνηση και εισαγωγή παράνομων όπλων για τρομοκρατικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων δύο ηλικιωμένοι κάτοικοι της Ναμπλούς και ένας Άραβας Ισραηλινός κάτοικος της Tayibe.

Όπως δήλωσε ο Jonathan Schanzer, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Έρευνας του FDD: «Κάποια στιγμή, η διεθνής κοινότητα θα συνειδητοποιήσει το γεγονός ότι η Τουρκία έχει γίνει κράτος χορηγός της τρομοκρατίας. Η χώρα δεν είναι απλώς ένα ασφαλές καταφύγιο για τη Χαμάς. Δεν είναι μόνο ο κόμβος του χρηματοοικονομικού χαρτοφυλακίου της Χαμάς. Είναι τώρα το σημείο διέλευσης για όπλα πολέμου που προορίζονται για βίαιες ισλαμιστικές φατρίες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προειδοποιήσει την Τουρκία ότι πρέπει να απενεργοποιήσει το δίαυλο υποστήριξης της Χαμάς. Μέχρι τώρα, η Άγκυρα αρνιόταν κατηγορηματικά. Είναι πλέον καθήκον της Ουάσιγκτον να επιβάλει σκληρές κυρώσεις, όχι σε περισσότερους στελέχη της Χαμάς, αλλά στην ίδια την κυβέρνηση της Τουρκίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Sinan Ciddi: «Η τελευταία κατάσχεση όπλων που προέρχονται από την Τουρκία επιβεβαιώνει αυτό που είναι ήδη ευρέως γνωστό: Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός αγωγός για αποστολές όπλων και πρώτων υλών στη Χαμάς και πιθανώς σε άλλες τρομοκρατικές ομάδες. Τον Ιούλιο, οι ισραηλινές αρχές κατέσχεσαν τόνους υλικών διπλής χρήσης προέλευσης Τουρκίας που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκρηκτικών και ρουκετών. Η πιθανότητα αυτές οι αποστολές να πραγματοποιηθούν χωρίς τη γνώση —ή ακόμη και την ευλογία— της κυβέρνησης Ερντογάν είναι εξαιρετικά απίθανη».

Το λαθρεμπόριο όπλων της Τουρκίας
Η Τουρκία έχει γίνει σημείο προέλευσης για το λαθρεμπόριο ιρανικών όπλων και εκρηκτικών υλικών σε Παλαιστίνιους τρομοκράτες στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη. Στις 14 Σεπτεμβρίου, οι ισραηλινές τελωνειακές αρχές αποκάλυψαν ότι σταμάτησαν 16 τόνους εκρηκτικού υλικού καθ’ οδόν από την Τουρκία προς τη Λωρίδα της Γάζας τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ισραηλινής φορολογικής αρχής, οι τελωνειακοί πράκτορες στο Ashdod επιθεώρησαν δύο δοχεία που υποτίθεται ότι περιείχαν 54 τόνους γύψου. Μετά από δοκιμή του υλικού σε εργαστήριο, οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ορισμένες από τις σακούλες περιείχαν χλωριούχο αμμώνιο – μια χημική ουσία διπλής χρήσης που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πυραύλων.

Η Τουρκία προστατεύει και υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους τρομοκράτες
Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, παρέχει εδώ και καιρό καταφύγιο για ηγέτες και μέλη παλαιστινιακών τρομοκρατικών οργανώσεων. Ο πολιτικός αρχηγός της Χαμάς Ismail Haniyeh, ο πρώην αρχηγός της Hamas Khaled Mashal και ο αντιπρόεδρος του πολιτικού γραφείου της Hamas και ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος Saleh al-Arouri, έχουν συναντηθεί ανοιχτά με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πολλές φορές, μεταξύ άλλων τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Η Άγκυρα φέρεται να έχει παράσχει στον Αρούρι και στον Χανίγιε άδεια διαμονής και τουρκικά διαβατήρια, τα οποία θα τους επέτρεπαν να ταξιδεύουν διεθνώς ανεμπόδιστα. Ο Αρούρι είναι τρομοκράτης επικηρυγμένος από τις ΗΠΑ με χρηματική αμοιβή 5 εκατομμυρίων δολαρίων στο κεφάλι του. Στις 13 Δεκεμβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλαν από κοινού κυρώσεις σε οκτώ επιπλέον οικονομικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους της Χαμάς που ζουν στην Τουρκία. Κατηγορούνται για συγκέντρωση χρημάτων για την τρομοκρατική ομάδα.

Μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, ο Ερντογάν υπήρξε ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Χαμάς. Ο Ερντογάν αποκάλεσε τη Χαμάς «μαχητές της ελευθερίας» ενώ χαρακτήρισε το Ισραήλ «τρομοκρατικό κράτος» και τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου «χασάπη» και «εγκληματία πολέμου».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: