Κράτος ανάλγητο! Εξώδικο από πολύτεκνο συνταξιούχο …για επιδόματα που δεν έλαβε ποτέ!

Κοινοποίηση:
analipsi-atm

Εξώδικο στο κράτος που πληρώνει συνταξιούχους που βγαίνουν στα 39 έτη, έκανε πολύτεκνος πατέρας, σύμφωνα με την συγκλονιστική καταγγελία που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Μακελειό».Μεταφέρουμε αυτούσια την καταγγελία του μήπως και συγκινηθεί κανείς… χοντρόπετσος υπεύθυνος γραφειοκράτης.

«Είμαι πολύτεκνος πατέρας με τέσσερα παιδιά, τα δύο ενήλικα φοιτητές (4ετής και 1ετής) και δύο ανήλικα (μαθήτριες Β’ Λυκείου και Α’ Γυμνασίου), λαμβάνω επίδομα οικογενειακών βαρών 50 ευρώ το μήνα.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ενώ ήταν ενημερωμένο από το 2013 που βγήκα στη σύνταξη, πολύτεκνος με τέσσερα (4) παιδιά, ουδέποτε μέχρι σήμερα μου κατέβαλε το κανονικό μηνιαίο επίδομα οικογενειακών βαρών των 170 ευρώ που δικαιούμαι. Αντί αυτού, το 2018 τα 120 ευρώ που αντιστοιχούν σε τρία (3) προστατευόμενα μέλη μου το μείωσε στα 70 ευρώ που αντιστοιχεί σε δύο (2) προστατευόμενα μέλη, παρόλο που τον Οκτώβριο του 2017 κατατέθηκε η Βεβαίωση Σπουδών του πρώτου μας παιδιού στον ΕΦΚΑ της Χίου.

Τον Οκτώβριο του 2020 μίλησα τηλεφωνικά με την κα Λαγού στο ΓΛΚ (Τμήμα Συντάξεων Στρατιωτικού Προσωπικού 210 3329216 και 210 3329900), τη ρώτησα γιατί ενώ μέχρι την συνταξιοδότησή μου έπαιρνα επίδομα οικογενειακών βαρών για 4 παιδιά και μετά συνέχισα να παίρνω για 3; και δεν ήξερε να μου απαντήσει.

Της έστειλα με ταχυμεταφορική στις 15-10-2020 τα απαραίτητα αποδεικτικά, Φύλλο Μισθοδοσίας Ιαν. 2013, Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, Βεβαιώσεις Σπουδών πρώτου και δεύτερου παιδιού και την επόμενη μέρα, στις 16-10-2020, μιλώντας τηλεφωνικά μαζί της μου επιβεβαίωσε ότι τα παρέλαβε κανονικά και υποσχέθηκε ότι θα καταχωρηθούν για να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος μου.

Δυστυχώς όχι μόνο αυτό δεν έγινε, αλλά από τον Ιανουάριο του 2021 το είδη μειωμένο επίδομα οικογενειακών βαρών μου έγινε 50 ευρώ που αντιστοιχεί σε ένα (1) προστατευόμενο μέλος.
Περίμενα όλο αυτό το διάστημα την αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος μου, δηλαδή την καταβολή μηνιαίως των 170 ευρώ, στις συντάξιμες αποδοχές μου, και τα αναδρομικά ποσά που μου οφείλουν.

Χρήστος Καραπατσακίδης

ΥΓ.: Το παρόν έχει σταλεί σε τοπικά ΜΜΕ και ιστοσελίδες τόσο της Χίου όσο και των Αθηνών, καθώς και αναφορά στον Συνήγορο Του Πολίτη από τις 16 Μαρτίου 2021 και κανείς μέχρι σήμερα δεν ανέφερε το παραμικρό. Δυστυχώς για μένα δεν είμαι “πρόσφυγας” για να ασχοληθούν μαζί μου, λυπούμαι ειλικρινά για την κατάντια της Ελληνικής κοινωνίας μας.».

 

Από την έντυπη Εφημερίδα «Μακελειό»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Α ρε πολύτεκνε.
    Μόνο η οικογένεια των πολυτέκνων θα σε νοιώσει και θα σε καταλάβει.
    Οι υπόλοιποι πάνε για παγωτό.
    Οσο για την ΑΣΠΕ……

  2. κούλα άσπρισες ! και μόνο σε 2 χρόνια

Comments are closed.