Κορωνοϊός: Τι δείχνουν τα στοιχεία για το κινεζικό εμβόλιο BBIBP-CorV

Κοινοποίηση:
emvolio korona

Ένα πιθανό εμβόλιο για την θεραπεία της COVID-19 -γνωστό ως BBIBP-CorV- που αναπτύχθηκε από Κινέζους επιστήμονες έχει δείξει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σε μαϊμούδες και άλλα ζώα, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι σημείωσαν επίσης ότι έχουν ξεκινήσει και οι δοκιμές σε ανθρώπους, με περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες.

Σύμφωνα με τη μελέτη των ερευνητών, η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Cell, το εμβόλιο έχει θετική επίδραση «σε ποντίκια, αρουραίους, ινδικά χοιρίδια, κουνέλια και μαϊμούδες για την προστασία από τον SARS-CoV-2» που είναι ο ιός που προκαλεί την COVID-19.

Μάλιστα, η μελέτη προσθέτει πως το εμβόλιο δεν ενεργοποίησε τα αντισώματα που έχουν την ικανότητα να επιδεινώσουν τη μόλυνση, ωστόσο, οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι εξακολουθούν να μην γνωρίζουν εάν αυτό θα ισχύσει και σε ανθρώπους που ενδεχομένως το λάβουν.

Το BBIBP-CorV αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου, το οποίο συνδέεται με την κρατική εθνική φαρμακευτική ομάδα της Κίνας, γνωστή ως Sinopharm.

Η Κίνα δοκιμάζει επί του παρόντος πέντε υποψήφια εμβόλια COVID-19 σε ανθρώπους, ανέφερε το Reuters.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: