Κορωνοϊός: Στους 240 οι νεκροί στην Βραζιλία- Πάνω από 1.000 κρούσματα σε μία ημέρα

Κοινοποίηση:
giatroi-stoles-nekrotafeio

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων με κορωνοϊό αυξήθηκε από 5.717 σε 6.836.

Πάνω από 1.000 άτομα προστέθηκαν στη λίστα με τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ενώ παράλληλα, άλλοι 39 άνθρωποι απεβίωσαν, με τον συνολικό απολογισμό να φτάνει στους 240.

Κατά τον ιστότοπο του υπουργείου Υγείας ο αριθμός των νέων κρουσμάτων το τελευταίο εικοσιτετράωρο (1.119) ήταν ελαφρά χαμηλότερος από αυτόν που καταγραφόταν το αμέσως προηγούμενο (1.138). Τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης έχουν διαγνωστεί στη νοτιοανατολική πολιτεία Σαν Πάουλου (2.981), μια από αυτές με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στη χώρα.

Την ώρα που ο πρόεδρος της χώρας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, φαίνεται πως κατάλαβε το ολίσθημά του, χαρακτηρίζοντας την πανδημία «γριπούλα», ανησυχία υπάρχει και για τις περιοχές των αυτοχθόνων καθώς επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα με μία 20χρονη νοσηλεύτρια, μέλος της φυλής αμερινδιάνων Κοκάμα, που ζει στην Αμαζονία, κοντά στα σύνορα με την Κολομβία. Η γυναίκα φέρεται να ήρθε σε επαφή με γιατρό που κατόπιν διαγνώστηκε πως είναι φορέας. Μέχρι στιγμής, η νεαρή δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα, ενώ τα μέλη της οικογένειάς της τέθηκαν σε απομόνωση και παρακολουθούνται. Στη Βραζιλία ζουν περίπου 800.000 Αμερινδιάνοι, μέλη 300 και πλέον φυλών.

Κορονοϊός: Δύο ακόμη θάνατοι στον Παναμά

Το υπουργείο Υγείας του Παναμά ανακοίνωσε ότι κατέγραψε δύο ακόμη θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού. Οι θάνατοι αυξήθηκαν σε 32 στην χώρα, ενώ επιβεβαιώθηκαν 136 νέα κρούσματα, με το σύνολο να φτάνει στα 1.317 στη χώρα, όπου έχουν ήδη επιβληθεί αυστηρά μέτρα περιορισμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: