Κορωνοϊός: Σε 6 περιοχές της Ελλάδας τα νέα κρούσματα -Θετικοί στον ιό σε Αττική, Καστοριά, Κοζάνη, Σύρο και Λάρισα

Κοινοποίηση:
1

20 είναι τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας την Τρίτη 30 Ιουνίου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Από αυτά, φαίνεται πως 9 κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανιχνεύθηκαν σε ασθενείς που έφτασαν στη χώρα από το εξωτερικό, πρόκειται δηλαδή για εισαγόμενα κρούσματα.

Οι Αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα αναφορικά με τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού από το εξωτερικό, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να «διατάξει πρόσω ολοταχώς» στον τουρισμό από την 1η Ιουλίου.

4 κρούσματα κορωνοϊού στην Ξάνθη
Σύμφωνα με τις Αρχές, από τα 11 κρούσματα του κορωνοϊού που ανιχνεύθηκαν εντός της χώρας, 4 προέρχονται από την Περιφέρεια της Ξάνθης. Η Ξάνθη και συγκεκριμένα οι ορεινές περιοχές του Δήμου Μύκης βρίσκονται σε τοπικό lockdown, έπειτα από σειρά κρουσμάτων κορωνοϊού τον τελευταίο μήνα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ρωτήθηκε και για την κατάσταση στην Ξάνθη και τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στις ορεινές περιοχές του δήμου Μύκης την Τρίτη, πριν αποφασιστεί η μερική άρση της καραντίνας στην περιοχή.

«Μας απασχολεί η κατάσταση στην Ξάνθη, μας προβληματίζει η περιοχή», τόνισε και πρόσθεσε: «γίνεται μια τεράστια προσπάθεια εκεί από τους κατοίκους και οφείλω αυτό να το ομολογήσω και να το αναγνωρίσω. Δεν ξέρω ακόμα αν βρισκόμαστε στο τέλος του τούνελ, αυτό θα το καθορίσουν οι επιδημιολόγοι μας. Σε κάθε περίπτωση, οι οποίες αποφάσεις λαμβάνουμε έχουν ένα και μόνο γνώμονα, ένα και μόνο άξονα, το καλό των ίδιων των κατοίκων, ώστε να μην επιτρέψουμε να υπάρχει έξαρση, επέκταση ή πολλαπλασιασμός του ιού στην ευρύτερη περιοχή».

Που αλλού ανιχνεύθηκαν κρούσματα κορωνοϊού
Ωστόσο, 2 κρούσματα ανιχνεύθηκαν στην Αττική, 2 ακόμη στην Καστοριά και από 1 θετικός στον κορωνοϊό στην Κοζάνη, Σύρο και Λάρισα. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα την Τρίτη έχει ως εξης:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 20 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3409, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

766 (22.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1900 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: