Κορωνοϊός: Οι καλύτερες τροφές για τους πνεύμονες εν μέσω της πανδημίας COVID-19

Κοινοποίηση:
Viruses in human lungs, 3D illustration. Conceptual image for viral pneumonia, flu, MERS-CoV, SARS, Adenoviruses and other respiratory viruses

Ως άμεσο αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού, αμέτρητοι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας συνιστούν να εφαρμόζουμε τις αρχές της κοινωνικής απομόνωσης, να ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και, φυσικά, να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό, προκειμένου να περιορίσουμε τη διασπορά της νόσου COVID-19.

Όσο χρήσιμα και αν είναι αυτά τα προληπτικά μέτρα πολλοί ξεχνούν ότι ο κορωνοϊός επιτίθεται κυρίως στο αναπνευστικό σύστημα, δηλαδή στους πνεύμονές μας. Ως εκ τούτου, η σωστή φροντίδα των πνευμόνων μας είναι επίσης απαραίτητη, αφού το πλύσιμο των χεριών μας θα είναι λιγότερο αποτελεσματικό, εάν οι πνεύμονές μας δεν είναι αρκετά υγιείς ώστε να αντέχουν τις όποιες μολύνσεις από μόνοι τους.

Ευτυχώς, μπορεί κανείς εύκολα να “θωρακίσει” την υγεία των πνευμόνων του με την κατανάλωση των κατάλληλων τροφών, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από διάφορες αναπνευστικές καταστάσεις, όχι μόνο έναντι του κορωνοϊού.

Ποιες τροφές βελτιώνουν την υγεία των πνευμόνων

Μήλα

Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτοχημικά που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της πνευμονικής λειτουργίας.

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Τέτοια λαχανικά είναι για παράδειγμα το σπανάκι, η ρόκα και το λάχανο, τα οποία είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά όπως ίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που υποστηρίζουν την υγεία των πνευμόνων.

Πράσινο τσάι

Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά που είναι γνωστό ότι βοηθούν στην καταστολή της ανάπτυξης κυττάρων καρκίνου του πνεύμονα, όπως έχουν δείξει διάφορες μελέτες. Επιπλέον, η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού είναι επίσης γνωστό ότι μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης Xρόνιας Aποφρακτικής Pνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), η οποία εμπίπτει στα πιο επικίνδυνα υποκείμενα νοσήματα που επιδεινώνουν τον κορωνοϊό.

Σκόρδο

Διαθέτει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προστασία των πνευμόνων σας από το οξειδωτικό στρες. Είναι επίσης γνωστό ότι συμβάλλει στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα, όπως και το πράσινο τσάι.

Σολομός

Είναι μια καλή πηγή αντιφλεγμονωδών ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τους πνεύμονές σας υγιείς.

Πηγή: medicaldaily.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: