Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Με διάταγμα Τραμπ, κολοσσοί θα φτιάχνουν αναπνευστήρες

Κοινοποίηση:
ntonalnt_tramp

Ειδικό διάταγμα, που αφορά στην παραγωγή αναπνευστήρων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Το διάταγμα αφορά στη διευκόλυνση των βιομηχανιών για την κατασκευή αναπνευστήρων.

«Σήμερα, εξέδωσα διάταγμα βάσει του νόμου περί αμυντικής παραγωγής, για να εξασφαλίσω ότι οι εγχώριοι κατασκευαστές μπορούν να παράγουν αναπνευστήρες, που χρειάζονται για να σώσουν τις ζωές των Αμερικανών» ανέφερε ο Τραμπ σε δήλωσή του.

Οι εταιρείες στις οποίες αφορά το διάταγμα είναι οι General Electric, Hill-Rom, Medtronic, ResMed, Royal Philips και Vyaire Medical.

«Είμαι ευγνώμων σε αυτούς και στους άλλους εγχώριους κατασκευαστές που θα αυξήσουν την παραγωγή αναπνευστήρων σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η σημερινή εντολή θα σώσει ζωές, με την άρση των εμποδίων στην αλυσίδα εφοδιασμού που απειλούν την ταχεία παραγωγή αναπνευστήρων» δήλωσε ο Τραμπ.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικαλέστηκε τον νόμο του 1950 για την αμυντική παραγωγή, που έδινε στον πρόεδρο ευρείες εξουσίες να κατευθύνει την εργασία και το κεφάλαιο προς τις εθνικές αμυντικές ανάγκες.

Με τον νόμο αυτό, έδωσε εντολή σε πολλές αμερικανικές εταιρείες να μετατοπίσουν την παραγωγή τους και να κατασκευάσουν περισσότερους αναπνευστήρες, καθώς η νέα πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στη χώρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: