Κορωνοϊός – Διοικητής ΠΑΓΝΗ για θάνατο Γερμανού καθηγητή: Είχαμε προβλέψει επιπλοκή αλλά τον χάσαμε σε 2 ώρες

Κοινοποίηση:
andreas-hillboll-630x390

Σε μια λεπτομέρεια με τη δική της σημασία για τον πολυσυζητημένο θάνατο του 42χρονου Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη, ο οποίος θεωρείται θάνατος «μοναδικός» στην κατηγορία του κορονοϊού και έξω από τα συνηθισμένα, προχώρησε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ . Σύμφωνα με τον Γιώργο Χαλκιαδάκη, o άτυχος 42 χρονος άνδρας εμφάνιζε ένα επικίνδυνο σύμπτωμα, η βαρύτητα του οποίου είχε υπολογιστεί και προσμετρηθεί από τους γιατρούς της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης μίλησε για το κρίσιμο αυτό σύμπτωμα που οδήγησε στη θρόμβωση και στη συνέχεια στον θάνατο από κορονοϊό του άτυχου 42χρονου Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη.

Ιδού τι  είπε ο κος Χαλκιαδάκης:

«Ο άτυχος άνδρας έπαθε θρόμβωση των μεγάλων αγγείων του πνεύμονα- αυτό είναι κάτι σπάνιο και ειδικά σε έναν νέο άνθρωπο χωρίς άλλα προβλήματα υγείας.

Παρ’ όλα αυτά είναι μια επιπλοκή η οποία είναι δημοσιευμένη, έπειτα από την εμφάνιση της σε ασθενείς από την Κίνα. Εκεί, υπήρξαν ασθενείς με κορονοϊό που ενώ δεν είχαν σπουδαίο πρόβλημα στο πνεύμονα πέθαναν τελικά λόγω θρόμβωσης των μεγάλων αγγείων.. Στην διεθνή βιβλιογραφία αναγράφεται λοιπόν αυτή η περίπτωση.

Αυτό ήταν κάτι που το γνωρίζαμε, και μάλιστα υπάρχει και μια εξέταση, αυτή της φεριτίνης. Σύμφωνα με το άρθρο που σας προανέφερα, όταν εμφανίζεται αυξημένη στο αίμα η φεριτίνη τότε ο κίνδυνος να παρουσιαστεί η θρόμβωση είναι κι αυτός αυξημένος. Στο νοσοκομείο ήμασταν πανέτοιμοι γνωρίζοντας ότι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο.

Οι γιατροί της μονάδας το είχαν λάβει υπ όψιν τους κι είχαν ληφθεί τα ανάλογα προληπτικά μέτρα για να μην εμφανιστεί το πρόβλημα. Παρ’ όλα αυτά παρουσιάστηκε δυστυχώς η θρόμβωση.

methkriti

Ενώ χτες το πρωί η εξέταση που είχε γίνει στον ασθενή έδειχνε ότι τα αγγεία του πνεύμονα του ήταν βατά (σ.σ ανοιχτά δηλαδή), τελικά επιδεινώθηκε η αναπνευστική λειτουργία. Όταν έκαναν την ειδική εξέταση για να δουν τα αγγεία, για δεύτερη φορά, είδαν ότι μέσα σε 2, 3 ώρες είχαν βουλώσει. Ήταν κάτι που συνέβη πολύ γρήγορα και παρά όλα τα απαραίτητα μέτρα θρομβώλυσης που είχαν ληφθεί πολύ έγκαιρα».

πηγή πληροφοριών: dikaiologitika.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: