Κορωνοϊός: Διακόπτεται το πρωτάθλημα μπάσκετ στην Γαλλία λόγω lockdown -Πρόβλημα και στην Euroleague με Βιλερμπάν

Κοινοποίηση:
omar_a_euroleague_asvel_lyon_2019-10-16_101735

Η απόφαση για lockdown λόγω κορωνοϊού στην Γαλλία έχει επιπτώσεις στον αθλητισμό.

Μετά το διάγγελμα Μακρόν για καραντίνα και κλείσιμο των συνόρων από την Παρασκευή το πρωί, η Λίγκα του πρωταθλήματος μπάσκετ ανακοίνωση την αναβολή, τουλάχιστον, της επόμενης αγωνιστικής.

«Μετά την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα, η Διευθύνουσα Επιτροπή του Εθνικού Συνδέσμου Μπάσκετ αποφάσισε να αναβάλει την αγωνιστική των Jeep ELITE και Pro B που θα γινόταν αυτό το Σαββατοκύριακο. Η Διευθύνουσα Επιτροπή θα λάβει απόφαση για τις αγωνιστικές που έχουν προγραμματιστεί για το Νοέμβριο μόλις η κυβέρνηση παράσχει πρόσθετες λεπτομέρειες και δηλώσεις του Προέδρου για τον επαγγελματικό αθλητισμό», αναφέρει η LNB στην ανακοίνωσή της.

Το lockdown επηρεάζει ωστόσο και την Euroleage καθώς η Βιλερμπάν αγωνίζεται στον θεσμό και μάλιστα αύριο φιλοξενεί την Ζαλγκίρις. Ο Γαλλικός σύλλογος δεν αναμένεται να είναι σε θέση να αγωνίζεται εκτός έδρας, ενώ πρόβλημα υπάρχει πλέον και με τα εντός, καθώς δεν θα μπορούν να ταξιδεύουν οι ομάδες στην Γαλλία για έναν μήνα. Ετσι, σήμερα ίσως υπάρξουν εξελίξεις και για την αναμέτρηση της Παρασκευής. Παράλληλα, την 1η Δεκεμβρίου, έχει οριστεί και το ματς με τον Παναθηναϊκό στην Γαλλία, το οποίο είχε αναβληθεί λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στον γαλλικό σύλλογο, ενώ λίγο νωρίτερα, στις 20 Νοεμβρίου, έχει οριστεί το ματς με τον Ολυμπιακό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: