Κορωνοϊός: Αλλάζουν μέχρι και τα μαθήματα οδήγησης – ‘Ετσι θα γίνονται οι εξετάσεις

Κοινοποίηση:
praktika-mathimata-odigisis

Το «αύριο», μετά την άρση των μέτρων περιορισμού, φαίνεται πως αλλάζει τα πάντα στη καθημερινότητα των πολιτών, ανάμεσα σε όλα όσα αλλάζουν είναι και τα μαθήματα και οι εξετάσεις οδήγησης.

Μέτρα προστασίας και υγιεινής θα λαμβάνονται για τα μαθήματα και τις εξετάσεις οδήγησης όταν δοθεί το «πράσινο φως» για την επανέναρξή τους.

Ο αριθμός των υποψηφίων στις αίθουσες θα είναι μειωμένος κατά 50%, ενώ όλοι ανεξαιρέτως οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα, είτε πρόκειται για μάθημα, είτε για εξέταση, θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά γάντια και μάσκες.

Τα καθίσματα θα έχουν κενά μεταξύ τους, προκειμένου να διατηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Με γάντια και μάσκες

Στην πρακτική εξέταση, αλλά στα μαθήματα που προηγούνται, οι υποψήφιοι και οι εκπαιδευτές θα είναι εξοπλισμένοι με τα μέτρα ατομικής υγιεινής γάντια, μάσκες, αντισηπτικά, ενώ θα έχουν ανοιχτά παράθυρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Όσον αφορά στις πρακτικές εξετάσεις για απόκτηση άδειας οδήγησης δικύκλου, δεδομένου ότι αυτές γίνονται σε εξωτερικό χώρο, δεν τίθεται ζήτημα υγειονομικής προστασίας, ούτε στην πρώτη, ούτε στη δεύτερη φάση κατά την οποία ο υποψήφιος ακολουθείται από τον εκπαιδευτή με άλλο όχημα.

Ειδικά για τη θεωρητική εκπαίδευση, επί του παρόντος δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνεται εξ αποστάσεως. Ωστόσο εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Στις ανανεώσεις διπλωμάτων, προτεραιότητα αναμένεται να δοθεί το πρώτο διάστημα λειτουργίας των υπηρεσιών στις κατηγορίες C, D, και CE και στη συνέχεια στις άδειες οδήγησης άνω των 65 ετών.

Τα παραπάνω μέτρα προστασίας υιοθετήθηκαν στην 1η διαδικτυακή συνάντηση-ενημέρωση σχολών οδηγών και εκπαιδευτών που οργανώθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για την επόμενη μέρα των εξετάσεων και της εκπαίδευσης των υποψήφιων οδηγών μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γ. Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ.  Ζαριφόπουλος, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γ. Χατζηθεοδοσίου και εκπαιδευτές, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης είχε αναλάβει ο Α’ αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου Ν. Γρέτζελος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: