Κορονοϊός: 2.190 κρούσματα σήμερα στη χώρα και 37 νέοι θάνατοι – Στους 348 οι διασωληνωμένοι

Κοινοποίηση:
epithesi-agnoston-katastimata-stin-ermou

Τα νέα στοιχεία για την επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας του τελευταίου 24ωρου, παρουσίασε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα του Σαββάτου (18/09).

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο (18/09) τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία για την χώρα μας.

Ανακοινώθηκαν 2.190 νέα κρούσματα και 37 νέοι θάνατοι. Ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι στους 348.

Από τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 139 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.204 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων ασθενών είναι 64 έτη. To 80.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 320 (91.95%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 28 (8.05%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 202 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Την Δευτέρα οι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση

Την προσεχή Δευτέρα (20/09), ο ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το πότε θα γίνει η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στους άνω των 60 και υγειονομικούς.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε ότι με βάση τις διευκρινίσεις από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, «την Δευτέρα θα ανακοινωθούν όλα, το χρονοδιάγραμμα και το πώς θα ανοίξει (σ.σ. η πλατφόρμα)».

Όπως έκανε γνωστό, η τρίτη δόση του εμβολίου θα χορηγηθεί μόνο με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna ενώ διαβεβαίωσε πως αυτά καλύπτουν και τη μετάλλαξη Δέλτα.
Βέβαια αυτό αφορά και όσους έχουν κάνει τα εμβόλια των Astazeneca και Johnson &Johnson, ενώ αναμένεται να δοθούν αναλυτικές οδηγίες για αυτές τις περιπτώσεις.

Ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε πως η τρίτη δόση θα χορηγηθεί «μετά από 6 μήνες από μία ηλικία και πάνω».

Αναφορικά με το πότε θα επεκταθεί σε όλες τις ηλικίες η τρίτη δόση, ανέφερε ότι αυτό θα γίνει από τον Οκτώβριο και παρέπεμψε σε προσεχείς ανακοινώσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: