Κορονοϊός – Κόλαφος Σουηδός επιστήμονας κατά υποχρεωτικοτήτων: Να αποζημιωθούν όσοι απολύθηκαν

Κοινοποίηση:
Στιγμιότυπο-οθόνης-1885-e1668348929217

Σαν να εκτοξεύτηκε από καταπέλτης και συγκρουόμενος στα τοίχοι του κάστρου της καθεστωτικής επιστημονικής κοινότητας, αποτέλεσε το συγκλονιστικό απόσπασμα της ομιλίας ενός Σουηδού βιοστατιστικολόγου σε συνέδριο, σχετικά για τις υποχρεωτικότητες και τις απολύσεις.

Σε επιστημονικό συνέδριο, ένας Σουηδός επιστήμονας μίλησε ευθέως προς το κοινό και χωρίς να “μασίσει”, πως η απόφαση να απολυθούν εργαζόμενοι εξαιτίας του ανεμβολίαστου στάτους, θα πρέπει να επαναπροσληφθούν και να αποζημειωθούν.

Τόνισε επιπλέον ότι το ίδιο θα πρέπει να γίνει και για τους μαθητές/σπουδαστές, που αποκλείστηκαν από το δημόσιο αγαθό της έρευνας, μελέτης και μάθησης λόγω των μέτρων της πανδημίας κατά του κορονοϊού.

Κι ενώ ξένα κράτη “ανοίγονται” σιγά σιγά μετά από ένα σκληρό “black-out” σε πολλές λειτουργικές πτυχές της οικονομίας και της προσωπικής ζωής, η κυβέρνηση της Ελλάδας ακόμα να λάβει σταθερή απόφαση για επαναπρόσληψη των υγειονομικών, που βρίσκονται σε αναστολή εδώ και πάρα πολλούς μήνες, χωρίς να έχουν αποζημειωθεί ή πληρωθεί και να πεινάνε. Υπενθυμίζεται ότι μια 36χρονη οδοντίατρος είχε αυτοκτονήσει πριν μερικούς μήνες εξαιτίας της επαγγελματικής περιθωριοποίησης που επέβαλε η κυβέρνηση λόγω μη εμβολιαστικής κάλυψης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: