Κορονοϊός: Κινδυνεύουν με ισόβια γιατροί και στελέχη της κλινικής «Ταξιάρχαι»

Κοινοποίηση:
Koronoios -1105667-2887724-696x417

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε εναντίον τους δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους 13 θανάτους από κορονοϊό και τα συνολικά 28 κρούσματα σε ασθενείς.

Ακόμη και την ποινή των ισοβίων αντιμετωπίζουν μέλη της Διοίκησης και γιατροί της ιδιωτικής κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι.

Εναντίον τους ο εισαγγελέας Νίκος Αντωναράκος, ο οποίος διενήργησε σχετική προκαταρκτική εξέταση άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η περαιτέρω έρευνα ανατέθηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία οι κατηγορούμενοι.

Πριν από ένα μήνα ο εισαγγελέας κάλεσε σε εξηγήσεις πέντε στελέχη και γιατρούς της κλινικής οι οποίοι παρέδωσαν υπομνήματα με τις θέσεις τους.

Σύμφωνα με όσα είχε υποστηρίξει και με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος της κλινικής «Ταξιάρχαι», το νοσοκομείο τήρησε όλα τα μέτρα προστασίας με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα.

Οι περισσότεροι εκ των νεκρών ήταν νεφροπαθείς που έκαναν αιμοκάθαρση στην κλινική. Παρά τις σχετικές απαγορεύσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην κλινική συνεχίζονταν κανονικά και οι μικροχειρουργικές επεμβάσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: