Κορονοϊός-Κατερίνη: Νεκρός 47χρονος άνδρας που έφυγε από το νοσοκομείο όταν έμαθε ότι είναι θετικός στον ιό

Κοινοποίηση:
ekab_nosokomeiako

Νεκρός εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης σε αγροτική περιοχή ένας 47χρονος άνδρας από το χωριό Αλώνια Πιερίας, ο οποίος έφυγε από το νοσοκομείο όταν έμαθε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό, στην περιοχή της Κατερίνης.

Ο 47χρονος στις 13 του μήνα αισθάνθηκε αδιαθεσία και επισκέφθηκε το νοσοκομείο Κατερίνης ώστε να του γίνουν κάποιες εξετάσεις. Εκεί βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και του ζήτησαν να μείνει στο νοσοκομείο. Δύο μέρες αργότερα, ωστόσο, ο άνδρας έφυγε από το νοσοκομείο, χωρίς να ενημερώσει κανέναν και χθες βρέθηκε νεκρός. Το απόγευμα της Τετάρτης μίλησε στο Mega ο ξάδερφος του θανόντα, Γιάννης Κεμενέτζης για να αναφερθεί στο τραγικό συμβάν.

«Δύο εβδομάδες τον ψάχναμε, και βρέθηκε τελικά χτες νεκρός σε αγροτική περιοχή. Πιθανώς να έφυγε από το νοσοκομείο επειδή δεν αισθάνθηκε καλά που είχε κορονοϊό και αντέδρασε υπερβολικά. Κανείς δεν γνωρίζει γιατί έφυγε. Το νοσοκομείο ακόμα και τώρα που μιλάμε δεν γνωρίζει για την εξαφάνισή του, δεν ενημέρωσε τους συγγενείς του, και ό,τι ενέργεια κάναμε την κάναμε μόνοι μας. Κανείς δεν τον αναζήτησε επίσημα. Κινητοποιήθηκαν όλοι μετά τις δικές μας ενέργειες», είπε ο κ. Κεμενέτζης, με την δικηγόρο της οικογένειας να μιλά για το ερώτημα που βασανίζει την οικογένεια.

«Τα νοσοκομεία δεν είναι φυλακές, αλλά τίθεται το ερώτημα που βασανίζει την οικογένεια. Το πώς ο άνθρωπός τους που έπασχε από κορονοϊό, και εμπιστεύθηκαν ένα δημόσιο νοσοκομείο ώστε να γίνει καλά, πώς αυτός ο άνθρωπος έφυγε χωρίς εξιτήριο, εξαφανίστηκε, και επί 15 ημέρες αγνοείτο, μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε νεκρός», ανέφερε. «Οι συγγενείς αναφέρουν ότι υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσαν να είναι στο πλευρό του, αν δεν έπασχε από κορονοϊό», είπε η Γιάννα Παναγοπούλου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: