Κορονοϊός: Επέστρεψε σπίτι του έπειτα από… 222 ημέρες στο νοσοκομείο – Τον υποδέχτηκαν σαν ήρωα

Κοινοποίηση:
35622518-8944335-image-m-183_1605231179673

Επέστρεψε σπίτι του έπειτα από μία υπεράνθρωπη προσπάθεια και μια σκληρή μάχη με τον κορονοϊό που διήρκεσε εφτά μήνες. Ο οδηγός ταξί Αλί Σακαλιόγλου βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και πέρασε 222 ημέρες στο νοσοκομείο προσπαθώντας να αναρρώσει. Στη διάρκεια της νοσηλείας του ο 56χρονος υπέστη έμφραγμα, εγκεφαλικό, ρήξη πνευμόνων, ανεπάρκεια οργάνων και σήψη.

Οι γιατροί είπαν τρεις φορές στους συγγενείς του ότι δεν θα αντέξει. Κι όμως, ο Αλί τους διέψευσε και πλέον παρά τις πεποιθήσεις των γιατρών νίκησε τον φονικό ιό και πλέον χαμογελά ευτυχής από το σπίτι του στο ανατολικό Λονδίνο, όπου οι γείτονες τον υποδέχθηκαν σαν ήρωα. Άλλωστε, είναι ο άνδρας που έδωσε την πιο πολύχρονη μάχη με τον Covid-19. O παππούς εννέα παιδιών είπε στη Sun: Βρετανία, μπορείς να τα καταφέρεις. Μπορούμε να νικήσουμε μαζί τον κορονοϊό. Μπορούμε να νικήσουμε αυτόν τον πόλεμο, όπως έγινε στον Α’ και τον Β’ Παγκόσμιους Πολέμους”.

35622520-8944335-image-m-185_1605231230277

Σύμφωνα με τη Sun, ο Αλί που έχει διαβήτη τύπου 1, εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού στο τέλος Μαρτίου όταν η χώρα έμπαινε στο πρώτο lockdown. Ακολουθώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης κάλεσε την αρμόδια υπηρεσία και του είπαν να αυτοαπομονωθεί. Αλλά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις αρχές Απριλίου καθώς τα συμπτώματά του έγιναν χειρότερα. Τέθηκε υπό αναπνευστήρα αμέσως μόλις έφτασε στο νοσοκομείο όπου βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Έγινε η διακομιδή του σε άλλο νοσοκομείο. στο Βασιλικό Κολεγιακό Νοσοκομείο στο Κάμπεργουελ, προκειμένου να χειρουργηθεί έπειτα από καρδιακή ανακοπή και τέθηκε σε τεχνητό κώμα. Έπειτα από τρει μήνες σε κώμα μεταφέρθηκε σε ίδρυμα ώστε να αρχίσει η διαδικασία αποκατάστασής του, όπως και να ξαναμπορέσει να περπατήσει. Τώρα που γύρισε σπίτι του, είπε ότι εύχεται να επιστρέψει και στη δουλειά του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Δηλαδή αν δεν υπήρχε ο κορονοιός δεν θα συνέβαιναν εμφράγματα στον πλανήτη;;;
    Δυστυχώς με τις ιστορίες τους και την προπαγάνδα τους για τυχαία περιστατικά γίναμε όλοι ζόμπι και πρόβατα.

Comments are closed.