Κορονοπάρτι σε βίλες της Μυκόνου: Το κυνήγι της γάτας με το ποντίκι και τα κόλπα των διοργανωτών

Κοινοποίηση:
γργργρ

Ένα ιδιότυπο κυνήγι βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μύκονο προκειμένου να εντοπίζονται οι διοργανωτές μεγάλων πάρτι σε βίλες.
Παρακολουθήσεις, έρευνες και «αχυράνθρωποι». Η μάχη για τα κορονοπάρτι στη Μύκονο τα έχει όλα και θυμίζει το κυνήγι της γάτας με το ποντίκι καθώς το νησί των ανέμων αποτελεί το βαρύ χαρτί του τουρισμού και οι αρχές φοβούνται για το ιικό φορτίο και τη διασπορά του κορονοϊού.
Κλειστά βαν μεταφέρουν πλούσιους τουρίστες της Μυκόνου σε πάρτι σε βίλες του νησιού. Οι αστυνομικοί τα ακολουθούν και εντοπίζουν τα υπερπολυτελή σπίτια. Παραμένουν στο σημείο και ακούν τη δυνατή μουσική του πάρτι. Στη συνέχεια χτυπούν το κουδούνι αλλά, όπως είναι αναμενόμενο, κανείς δεν τους ανοίγει.Η επιχείρηση «κορονοπάρτι» στη Μύκονο δεν σταματάει εδώ. Την επόμενη ημέρα, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, επιστρέφουν στη βίλα και εντοπίζουν από τα ρολόγια της ΔΕΗ τους ιδιοκτήτες. Επόμενο βήμα είναι η επικοινωνία μαζί τους και μετά ο εντοπισμός του ενοικιαστή μέσω του εγγράφου μίσθωσης με το αντίτιμο που κατέβαλαν. Από εκεί και έπειτα προβαίνουν στην βεβαίωση του προστίμου.

Τις τελευταίες πέντε ημέρες εντοπίστηκαν εννέα βίλες στη Μύκονο που φιλοξένησαν παράνομα πάρτι, τα έξι το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στα πάρτι συμμετείχαν από 50 έως και 400 άτομα. Επιβλήθηκαν έξι πρόστιμα των 50.000 ευρώ και τρία για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Στον αντίποδα οι ενοικιαστές που, όπως διαπιστώνουν οι αρχές, έχουν υιοθετήσει το δικό τους «κόλπο» για να αποφύγουν το πρόστιμο. Παρότι εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες, όταν οι αστυνομικοί φθάνουν στους ενοικιαστές, εκείνοι επικαλούνται και αποδεικνύουν πως δεν μπόρεσαν να πάνε στις βίλες που νοίκιασαν αλλά πήγε ένας φίλος τους.

Με λίγα λόγια, οι διοργανωτές των κορονοπάρτι χρησιμοποιούν «αχυράνθρωπους» για να αποφεύγουν τις συνέπειες του νόμου και τα υψηλά πρόστιμα.
Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, υπήρξε περίπτωση που εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης, αλλά ο ενοικιαστής ήταν Μεξικάνος και βρισκόταν στη χώρα του, δηλαδή ο διοργανωτής είχε χρησιμοποιήσει «μεσάζοντα» προκειμένου να διοργανώσει το πάρτι και να ξεφύγει παράλληλα από ενδεχόμενη σύλληψη και πρόστιμο.
Κατά την επίσκεψή του στο νησί, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης είχαν σύσκεψη με τη δημοτική αρχή και τους φορείς της Μυκόνου.
«Θα εισηγηθούμε περαιτέρω αλλαγές στη νομοθεσία, έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο ευχερέστερη η εξεύρεση, ο εντοπισμός και η τιμωρία όσων διοργανώνουν πάρτι σε βίλες» δήλωσε ο υπουργός.
Υπό εξέταση βρίσκεται, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, πιθανή αλλαγή στη νομοθεσία για την διασπορά του ιού, με την επιβολή προστίμων στους ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών, στις οποίες οι «ενοικιαστές» διοργανώνουν κορονοπάρτι.
Ο στόχος είναι να γίνουν πιο προσεκτικοί οι ιδιοκτήτες όταν επιλέγουν ενοικιαστές, ενδεχομένως με αυστηρότερους όρους στα συμβόλαια εκμίσθωσης για την χρησιμοποίηση των κατοικιών τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: