Κομισιόν για την απομάκρυνση Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού: Δεν βλέπουμε λόγο να παρέμβουμε

Κοινοποίηση:
thanou-750x422

Δεν βλέπει τον λόγο να παρέμβει η Κομισιόν στην υπόθεση, εκφράζοντας παράλληλα την πλήρη εμπιστοσύνη στις αποφάσεις που θα λάβει η Ελληνική Δικαιοσύνη, διεμήνυσε η αρμόδια Επίτροπος, Margrethe Vestager, αναφερόμενη στην απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Όπως αναφέρει το dikastiko.gr, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, η κ. Vestager διευκρινίζει πως η κυβέρνηση της ΝΔ είχε το δικαίωμα να νομοθετήσει επιπρόσθετους κανόνες για τον διορισμό στελεχών σε Ανεξάρτητες Αρχές, καθότι η σχετική κοινοτική οδηγία που έχει επικαλεστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ορίζει μόνον τις ελάχιστες απαιτούμενες προστασίες.

Η Επίτροπος ξεκαθαρίζει επίσης πως καθότι η προθεσμία για ενσωμάτωση της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο εκπνέει τον Φεβρουάριο του 2021 η νομική εφαρμογή της είναι λιγότερο απόλυτη από ό,τι θα ήταν εάν η διορία είχε ήδη παρέλθει. «Υπό τις περιστάσεις αυτές, δεν φαίνεται αιτιολογημένη η ανάληψη περαιτέρω ενεργειών σε αυτό το στάδιο», αναφέρει η κυρία Vestager.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Θάνου έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απομάκρυνσής της, με την Επίτροπο να επισημαίνει πως οι Βρυξέλλες έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στην «αμερόληπτη κρίση» των Ελλήνων δικαστών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: