Κομισιόν: Απάντηση κόλαφος για το σκάνδαλο με τα «σπιτάκια ανακύκλωσης» και την κυβέρνηση της ΝΔ

Κοινοποίηση:
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Πλήρως εκτεθειμένη βρίσκεται η κυβέρνηση της ΝΔ για το σκάνδαλο εκατομμυρίων με τα λεγόμενα «σπιτάκια ανακύκλωσης» μετά από την απάντηση που δίνει η Κομισιόν δια της αρμόδιας Ευρωπαίας Επιτρόπου για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις Ελίζα Φερέιρα, σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στην ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτούσε για τα ζητήματα που έχουν ανακύψει, ζητώντας διευκρινίσεις για το ποιες είναι οι «περαιτέρω ενέργειες που είναι απαραίτητες για τη διευθέτηση του ζητήματος», όπως ανέφερε στην επιστολή-κόλαφο προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων η ίδια η Ευρωπαία Επίτροπος.
Επιβεβαιώνοντας το πάγωμα της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, η Επίτροπος Φερέιρα στην απάντησή της αναφέρει πως «οι υπηρεσίες της Επιτροπής ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές πρόσθετες πληροφορίες όσον αφορά διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με τη στρατηγική σημασία, τη σχέση κόστους-οφέλους και τη διαδικασία σύναψης συμβάσεων». Και υπογραμμίζει με νόημα πως «οι ελληνικές αρχές δεσμεύθηκαν να μην προβούν στη δήλωση δαπανών» σχετικά με τα σπιτάκια ανακύκλωσης.

Τέλος η Κομισιόν στην απάντησή της ζητά περαιτέρω έλεγχο, αναφέροντας επί λέξει: «η Επιτροπή πρότεινε να διενεργήσει τον έλεγχο η ελληνική αρχή ελέγχου (ΕΔΕΛ) για την αντιμετώπιση των ζητημάτων». Σύμφωνα με την απάντηση, «οι προαναφερθείσες επενδύσεις αφορούν έργα συνολικού ύψους 48 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτούνται στην περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταφορών και Περιβάλλοντος 2014-2020, ενώ παρόμοιες επενδύσεις επιλέχθηκαν και για συγχρηματοδότηση από την ΕΕ στις περιφέρειες Πελοποννήσου με προϋπολογισμό 22 εκατ. ευρώ και στην Κρήτη με προϋπολογισμό 22 εκατ. ευρώ».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: