Κοζάνη: Δίδυμο θα διακινούσε δυόμισι κιλά κάνναβης

Κοινοποίηση:
ΚΟΖΑΝΗ

Σε κλοιό αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών βρέθηκε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που κινείτο στην Κοζάνη με δύο Έλληνες επιβάτες και ακινητοποιήθηκε στο πλαίσιο της αξιοποίησης στοιχείων που ανέφεραν ότι ο 41χρονος οδηγός και ο 37χρονος συνοδηγός διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών.

Σε έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος 596,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης κι έτσι οι δυο άνδρες συνελήφθησαν Μάλιστα, οι αστυνομικοί του τμήματος Ελασσόνα, έκαναν έρευνα στην κατοικία του 37χρονου σε περιοχή της Λάρισας, όπου βρήκαν άλλο ένα κιλό και 844,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και τρεις ζυγαριές ακριβείας.

Τα συνολικά δυο κιλά και 441,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκαν, όπως και το αυτοκίνητο και οι δράστες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος..

Διακινούσαν κάνναβη σε Χίο και Χαλκίδα

Έρευνες στο σπίτι ενός Έλληνα στη Χίο έκαναν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και ανακάλυψαν μια χάρτινη κούτα που περιείχε δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 259 γραμμαρίων και άλλη μια συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή “σοκολάτας” βάρους 100 γραμμαρίων. Τα ναρκωτικά, που προορίζονταν για διάθεση σε τρίτους έναντι αμοιβής, κατασχέθηκαν και ο κάτοχός τους ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.

Ένας Έλληνας που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για διακίνηση ναρκωτικών, συνελήφθη στην Χαλκίδα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 26 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του από αστυνομικούς της Ασφαλείας, βρέθηκαν άλλες τρεις συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 235,3 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά με εμφανή υπολείμματα κάνναβης. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ο οποίος του άσκησε δίωξη για κατοχή και πώληση ναρκωτικών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: