Κλειστά σχολεία σήμερα και αύριο στην Αττική – Δείτε σε ποιες περιοχές

Κοινοποίηση:
καιρος βροχή

Με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την Αττική τις επόμενες ώρες, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη διακόπτεται σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου σε όλη την Αττική, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Η διακοπή της λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η Περιφέρεια Αττικής θα παρακολουθεί την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Κλειστά αύριο στο Μοσχάτο

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή τα σχολεία, τα εσπερινά και οι παιδικοί σταθμοί στον δήμο Μοσχάτου, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» με απόφαση του δημάρχου της πόλης Ανδρέα Ευθυμίου.

Στην ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος αναφέρει: «Αναστέλλουμε τη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας, την Παρασκευή 15/10/2021, καθώς και των εσπερινών Γυμνασίων και Λυκείων από σήμερα Πέμπτη 14/10/2021 έως και αύριο Παρασκευή 15/10/2021, ως προληπτικό μέτρο για την ασφάλεια των μαθητών».

Κλειστά και στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη Νέα Χαλκηδόνα. Μεταξύ άλλων πλημμύρισε και ο προαύλιος χώρος Γυμνασίου και Λυκείου, όμως αμέσως κινητοποιήθηκαν συνεργεία και τα νερά ήδη έχουν αντληθεί.

Πλημμύρες υπήρξαν και σε υπόγεια, κυρίως στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, όπου σχεδόν πάντα παρουσιάζονται προβλήματα καθώς τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν σχεδιαστεί, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Βούρου, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου -οπότε αναμένονται ακόμη πιο ισχυρά καιρικά φαινόμενα στο λεκανοπέδιο- θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: