Κλείνουν άρον άρον τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη – Η απόφαση του δήμου!

Κοινοποίηση:
ektakto εκτακτο

Με απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης κλείνουν όλα τα σχολεία. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Παιδείας,  Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, ”αναστέλλουμε τη λειτουργία των σχολείων λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Ζητάμε από τους διευθυντές να ενημερώσουν τους γονείς που έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τα παιδιά τους, εάν όμως δεν έχουν τη δυνατότητα, τα παιδιά θα παραμείνουν στα σχολεία για φύλαξη”.

Τα υπόλοιπα κλειστά σχολεία στη Θεσσαλονίκη
Για τα σχολεία στη δημοτική ενότητα Χορτιάτη η διοίκηση του δήμου αποφάσισε με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, λόγω και του συνεχιζόμενου παγετού, αλλά και της πρόβλεψης της ΕΜΥ για τη συνέχιση της κακοκαιρίας να παραμείνουν κλειστά. Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, την Εξοχή και το Φίλυρο.

Κλειστά τα σχολεία θα παραμείνουν και στον δήμο Θερμαϊκού λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία.

Στον δήμο Θέρμης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Περιστεράς, του Κ.Σχολαρίου, της Καρδίας, του Πλαγιαρίου και του Τριλόφου με απόφαση δημάρχου. Επίσης, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στα Πεύκα του δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Ο δήμος Βόλβης ανακοίνωσε πως δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί. Κλειστά θα παραμείνουν επίσης όλα τα σχολεία στους δήμους Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας.

Στον δήμο Λαγκαδά, εκτός από τα σχολεία, κλειστές θα παραμείνουν οι μονάδες των ΙΕΚ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και οι παιδικοί σταθμοί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: