«Κλείδωσε» η παράταση των μέτρων – Όλο το παρασκήνιο της απόφασης

Κοινοποίηση:
καραντινα

Προς… παράταση, κι όχι χαλάρωση των μέτρων για τον κοροναϊό, παρά τις πληροφορίες για το αντίθετο, προσανατολίζεται η κυβέρνηση σε μια περίοδο που η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας παρουσιάζει μεν μια μικρή βελτίωση, ωστόσο δεν επιτρέπει ακόμα την άρση των μέτρων.

Παρά τις σκέψεις που υπήρχαν στην κυβέρνηση για την χαλάρωση των μέτρων, τόσο το κυβερνητικό, όσο και το επιστημονικό επιτελείο της χώρας μας αποφάσισε να δώσει μικρή -τουλάχιστον για αρχή- παράταση στα μέτρα για μια είτε δύο εβδομάδες.

Αυτό, καθώς οι δείκτες της πανδημίας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με την επιτροπή να συνεδριάζει αύριο προκειμένου να αξιολογήσει τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στα σχολεία, με χιλιάδες ασυμπτωματικούς μαθητές και εκΝαι παιδευτικούς να εντοπίζονται, μέσω self test για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο.
Παράταση μιας εβδομάδας για τα περιοριστικά μέτρα
Με τα νέα δεδομένα η αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών αναμένεται να καταλήξει σε παράταση του συνόλου των μέτρων, αλλά και της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star από κυβερνητικές πηγές:

Δεν υπάρχει συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων από την επόμενη εβδομάδα.
Η κυβέρνηση θα εισηγηθεί στην Επιτροπή την παράταση του ισχύοντος πλαισίου μέτρων.
Όπως λένε, η  τελική απόφαση  θα ληφθεί στην Επιτροπή.
Προφανώς αν οι ειδικοί συμφωνούσαν, σίγουρα και η κυβέρνηση θα ήθελε την άρση της απαγόρευσης της μουσικής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό παράθυρο μόνο για σημειακές αλλαγές και ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είπε ότι θα συζητηθεί το ζήτημα της μουσικής. Ανοιχτά υπέρ της άρσης των περιορισμών σε μουσική και ωράριο τάχθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Αυτά όμως, όπως φαίνεται αναβάλλονται  για μία ή και για δύο εβδομάδες, αναλόγως με την πορεία των κρουσμάτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.