Κι όμως, σε αυτό το θησαυροφυλάκιο δεν έχουν θέση οι απλοί, εκατομμυριούχοι! Δέχονται μόνο γνήσιους κροίσους! – Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και το απίστευτο κόστος χρήσης

Κοινοποίηση:
1

Κι όμως, υπάρχει ένας μέρος στο Λονδίνο όπου οι εκατομμυριούχοι δεν είναι… ευπρόσδεκτοι. Αυτό το θησαυροφυλάκιο είναι μόνο για δισεκατομμυριούχους.

Πρόκειται για θησαυροφυλάκιο το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί σε μια έπαυλη 120 ετών, στο Λονδίνο, την επόμενη εβδομάδα, και δεν θα είναι μια συνηθισμένη τράπεζα. «Δεν θα ασχολούμαστε με εκατομμυριούχους. Θα ασχοληθούμε μόνο με δισεκατομμυριούχους», είναι η χαρακτηριστική δήλωση που έκανε στον Guardian o Σον Χόι, διευθύνων σύμβουλος του εν λόγω θησαυροφυλακίου της International Bank Vaults (IBV).

2,5 εκατ. λίρες τον χρόνο για ένα δωμάτιο

Σύμφωνα με τον Χόι, εκεί θα βρίσκονται οι πιο ακριβές θυρίδες του Λονδίνου, αν όχι του κόσμου. «Αλλά όπως λένε, αυτό που πληρώνεις παίρνεις και οι πελάτες θα είναι σαν βασιλιάδες», συμπλήρωσε. Η πιο φτηνή θυρίδα σε αυτό το θησαυροφυλάκιο- με διαστάσεις 5 εκατ. ύψος, 16 εκατ. πλάτος και 49 εκατ. βάθος- θα κοστίζει 600 λίρες τον χρόνο. «Οι μικρότερες θυρίδες έχουν αρκετό χώρο για πλειάδα κοσμημάτων και μερικές ράβδους χρυσού», σχολίασε ο Χόι. Βέβαια, για όσους δισεκατομμυριούχους απαιτούν περισσότερο χώρο, θα υπάρχουν θυρίδες στο μέγεθος ντουλαπιού, ή ακόμη και ολόκληρα δωμάτια, που το ενοίκιό τους θα είναι 2,5 εκατ. λίρες τον χρόνο! «Ηδη έχει υπάρξει ενδιαφέρον για αυτά», υποστήριξε ο Χόι.
Οι κροίσοι θα… αξιολογούνται
Πάντως, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του θησαυροφυλακίου, το μέγεθος της περιουσίας δεν θα είναι το μοναδικό κριτήριο για να μπορεί να νοικιάσει κάποιος χώρο στις εγκαταστάσεις του.

Οι αιτήσεις θα αξιολογούνται «προκειμένου να διατηρήσουμε ένα συγκεκριμένο επίπεδο πελατών. Δεν θέλουμε ανθρώπους που κάνουν ξέπλυμα χρήματος ή ανεπιθύμητους. Θέλουμε να γνωρίζουμε τους πελάτες μας. Τους περισσότερους τους συστήνουν ιδιωτικές τράπεζες, αλλά και πάλι θα τους αξιολογήσουμε», εξήγησε ο Χόι.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη έχουν απορριφθεί κάποιες αιτήσεις, καθώς υπήρχαν αμφιβολίες για την προέλευση της περιουσίας των συγκεκριμένων ανθρώπων. Οσο για τους περισσότερους πιθανούς πελάτες του θησαυροφυλακίου, οι περισσότεροι είναι από τη Ρωσία, την Κίνα και τη Μέση Ανατολή και έχουν σπίτι στο Λονδίνο.

Τα μέτρα ασφαλείας στο θησαυροφυλάκιο
Η IBV ανέφερε ότι ανοίγει το συγκεκριμένο θησαυροφυλάκιο στο Λονδίνο επειδή οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο αναζητούν θυρίδες ασφαλείας, φοβούμενοι αντιδράσεις για την αυξανόμενη ανισότητα, αλλά και τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής.

Θα μοιάζει περισσότερο με κλαμπ για λίγους, παρά με τράπεζα. Στη γοτθικού ρυθμού έπαυλη, οι πελάτες θα μπορούν να φτάνουν με μια Rolls Royce που θα τους διαθέτει η εταιρεία. Εκεί, θα τους υποδέχονται δύο άνθρωποι που θα τους καθοδηγούν ενώ θα περνούν τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα περιλαμβάνουν δακτυλικά αποτυπώματα και σκανάρισμα της ίριδας του ματιού, για να ανοίξουν οι πόρτες στο υπόγειο του θησαυροφυλακίου. Επιπλέον, οι τοίχοι, το πάτωμα και το ταβάνι έχουν επένδυση χάλυβα, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν απόπειρες ριφιφί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: