Κινητοποιήσεις το απόγευμα στα Προπύλαια για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Κοινοποίηση:
thumbnail_20191005_121358

Κινητοποιήσεις σήμερα το απόγευμα στα Προπύλαια, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Στις 7 το απόγευμα αναμένεται να συγκεντρωθούν στα Προπύλαια, όπου θα διαμαρτυρηθούν για το επίμαχο νομοσχέδιο το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση στην Βουλή μέσα στην εβδομάδα. Στην πορεία μάλιστα έχει δηλώσεις πως θα συμμετέχει και ο ΜεΡΑ 25 με τον Γιάνη Βαρουφάκη και άλλους βουλευτές.

Με το νέο σχέδιο νόμου, καθιερώνεται η έγκαιρη γνωστοποίηση μιας δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης και ο ρόλος του οργανωτή, στον οποίο δίνεται ιδιαίτερη σημασία, καθώς θεωρείται υπεύθυνος για την ομαλή πραγματοποίηση μιας συνάθροισης και υπόλογος για τυχόν ζημιές, καθορίζονται οι λόγοι απαγόρευσης δημοσίων συναθροίσεων, περιορισμών, αλλά και η διάλυση τους από την αστυνομία υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Συλλογικότητες, αλλά και αντιπολίτευση, εξέφρασαν τις ενστάσεις τους και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προχώρησε σε αλλαγές, όπως η κατάργηση της ποινής φυλάκισης ενός έτους για συμμετοχή σε απαγορευμένη διαδήλωση.

Οι συγκεντρώσεις μάλιστα δεν θα σταματήσουν σήμερα, καθώς για την Τετάρτη έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή τα συνδικάτα του δημοσίου τομέα, ενώ και την Πέμπτη εργατικά σωματεία και φορείς προγραμματίζουν κινητοποιήσεις στα Προπύλαια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Θέλουμε και την ΧΑ να κάνει διαμαρτυρίες όχι όλο τα σάπιο ΚΟΥΜΟΥΝΑ και τα ξαδέρφια τους

Comments are closed.