Κιβωτός του Κόσμου: Ο θεολόγος της δομής στον Βόλο κατηγορείται για ξυλοδαρμό

Κοινοποίηση:
ΚΙΒΩΤΟΣ-ΤΟΥ-ΚΟΣΜΟΥ-696x395

Πολλά είναι τα ερωτήματα και πολλές οι καταγγελίες που αφορούν στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» καθώς όπως αποκαλύπτεται για περισσότερους από δύο μήνες ήταν γνωστές οι καταγγελίες που αφορούσαν σεξουαλικές κακοποιήσεις και εξευτελιστικές τιμωρίες στη δομή. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η διερεύνηση της υπόθεσης άργησε για αυτό το χρονικό διάστημα εξαιτίας της υπόθεσης μαστροπείας και κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό από τον Ηλία Μίχο και το κύκλωμα που εκείνος είχε δημιουργήσει.

Οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και σωματική κακοποίηση είχαν σταλεί από τον περασμένο Αύγουστο αρχικά στο Συνήγορο του Πολίτη και στη συνέχεια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Εισαγγελία Αθηνών.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι δικαστικές αρχές είχαν ενημερώσει την Αστυνομία για την υπόθεση αυτή, ωστόσο όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου αποκαλύφθηκαν αρκετές εβδομάδες αργότερα διότι η Αστυνομία εκείνη την περίοδο είχε εστιάσει το ενδιαφέρον της στην υπόθεση των Σεπολίων.

Η ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ότι η αργοπορία στη διερεύνηση της υπόθεσης οφείλεται και στο γεγονός ότι η δικαστική παραγγελία δεν έφερε τον χαρακτηρισμό «κατεπείγοντως». Επομένως, η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να αναζητούσε με σχετικά αργό ρυθμό να ταυτοποιήσει τα καταγγελλόμενα πρόσωπα και τα θύματα κακοποίησης, αλλά και να επιβεβαιώσει τις παράνομες πράξεις της Κιβωτού του Κόσμου.

Όταν δόθηκε πριν από 10 ημέρες η καταλυτική κατάθεση του 19χρονου αποφασίστηκε η δημοσιοποίηση της υπόθεσης με ένα γενικόλογο δελτίο Τύπου και με διαρροή καταθέσεων κεντρικών προσώπων. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η διαρροή αυτή αποδίδεται σε σημαντικά στελέχη του υπουργείου προστασίας του Πολίτη και εκτιμάται πως ήταν κίνηση για να αλλάξει η επικοινωνιακή ατζέντα. Η διαρροή αυτή προκάλεσε την αντίδραση των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι ζητούν να διεξαχθεί έρευνα.

Καταγγελία και για θεολόγο της δομής

Στο φως της δημοσιότητας όμως έρχονται πλέον και καταγγελίες για ξυλοδαρμούς παιδιών από πρόσωπο που είχε πολύ σημαντικό ρόλο μέσα στην ΜΚΟ. Το εν λόγω άτομο, σύμφωνα με το MEGA, ήταν ένα από τα πρώτα παιδιά που φιλοξενήθηκαν στην «Κιβωτό» και έτσι από πολύ μικρή ηλικία είχε πολύ στενή σχέση με τον πατέρα Αντώνιο.

Όταν το πρόσωπο αυτό ενηλικιώθηκε, σπούδασε Θεολογία και εν συνεχεία προσελήφθη στην «Κιβωτό του Κόσμου», όπου είχε τον ρόλο του παιδαγωγού – Θεολόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες σε βάρος του ήδη από το 2015 και αφορούν σε ξυλοδαρμό μέσα στη δομή των Ιωαννίνων, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες καταγγελίες. Το πρόσωπο αυτό φέρεται να εμπλέκεται και στην υπόθεση ξυλοδαρμού στη δομή του Βόλου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Κιβωτό του Κόσμου εργάζεται και η σύζυγός του, για την οποία υπάρχει καταγγελία για υπόθεση ξυλοδαρμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: