Κεφαλονιά: Σε κατ’ οίκον καραντίνα «ο ασθενής μηδέν» στο νησί – Αναστατωμένοι οι κάτοικοι

Κοινοποίηση:
1

Αναστάτωση επικρατεί στην Κεφαλονιά από την Παρασκευή το βράδυ, όταν έγινε γνωστό πως στο πανέμορφο νησί του Ιονίου εμφανίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Πρόκειται για έναν άντρα 31 ετών, πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος δεν είναι από το νησί, αλλά η σύζυγός του κατάγεται από ορεινό χωριό του δήμου Σάμης.

Πρόκειται για το χωριό Πυργί, το οποίο αποτελείται από τους οικισμούς Διγαλέτο, Χαράκτι και Τσακαρισιάνο. Η σύζυγος του 31χρονου κατάγεται από τον οικισμό Τσακαρισιάνο. Ο νεαρός άνδρας εργαζόταν ως μάγειρας στη Σουηδία αλλά επέστρεψε τον Μάρτιο στην Ελλάδα και στις 20 του μήνα ταξίδεψε στη Κεφαλονιά για να συναντήσει την οικογένειά του, που βρισκόταν στο Πυργί.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Protothema.gr ο Γεράσιμος Παπαδάτος, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας στο Πυργί, ο άνδρας ήρθε στην Κεφαλονιά, επειδή είχε προγραμματίσει εδώ και κάποιους μήνες να μείνει μόνιμα στο νησί. Μάλιστα, ο 31χρονος είχε βρει εργασία σε μεγάλο ξενοδοχείο κοντά στο Αργοστόλι και σκόπευε να αγοράσει κατοικία στην πρωτεύουσα του νησιού.

Την Τετάρτη 25 Μαρτίου ο άνδρας εμφανίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς με ήπια συμπτώματα ίωσης. Αφού του πήραν το δείγμα, το οποίο εστάλη προς εξέταση στην Πάτρα, ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ και του συστάθηκε να μείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς το αποτέλεσμα του δείγματος βρέθηκε θετικό.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πυργιού δήλωσε πως: «Ο ασθενής είναι σε καραντίνα στο σπίτι του στο Πυργί και παρουσιάζει ήπια συμπτώματα», αλλά, πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι στο χωριό είναι φοβισμένοι και παραμένουν στα σπίτια τους, όχι τόσο λόγω του επιβεβαιωμένου κρούσματος, αλλά, επειδή περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των τεστ και των μελών της οικογένειας του 31χρονου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Φώτη Μεσσάρη, προέδρου του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έχει, ήδη, αρχίσει η ιχνηλάτηση των επαφών του άνδρα κατά την παραμονή του στην Κεφαλονιά. Πάντως, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πυργιού μας δήλωσε πως από ό,τι γνωρίζει «Ο ασθενής δεν είχε έρθει σε επαφή με πολλούς ανθρώπους στο χωριό».

Ο κ. Γεράσιμος Παπαδάτος δήλωσε: «Πρέπει να τεθεί το χωριό σε καραντίνα για να προλάβουμε τα χειρότερα και να προστατευθεί το χωριό μας, νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί, από αυτά που ξέρω, από τις αρμόδιες υπηρεσίες». Ο ίδιος, στέλνει μήνυμα στους συγχωριανούς του και τους καλεί για το καλό όλων να μείνουν σπίτι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, το Πυργί έχει συνολικά 200 μόνιμους κατοίκους ενώ στον οικισμό Τσακαρισιάνο μένουν 60 άνθρωποι. Η πλειοψηφία των κατοίκων στο χωριό είναι μεγάλης ηλικίας.

«Από τους συγχωριανούς μου θέλω να ζητήσω ψυχραιμία, υπομονή, υπευθυνότητα και να μείνουν στο σπίτι για το καλό όλων. Για να βγούμε όλοι πιο δυνατοί και ενωμένοι από αυτή την δυσκολία. Θέλω να ευχηθώ περαστικά στον συνάνθρωπο μας και να ξέρουν ότι θα είμαστε δίπλα τους για ό,τι χρειαστούν», δήλωσε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πυργιού.

Μετά την ανακοίνωση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στη Κεφαλονιά, η περιφερειακή ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός εξέδωσαν δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρουν: «Οι σωστές ενέργειες απαιτούν την υπεύθυνη συνδρομή μας, στα αρμόδια για την ιχνηλάτηση όργανα του Κράτους, ώστε να είναι λήπτες έγκυρων πληροφοριών. Η διάδοση και μεταφορά ψευδών γεγονότων δεν βοηθούν κανέναν. Παραμένουμε ψύχραιμοι, έχοντας εμπιστοσύνη στα όργανα της Πολιτείας και στην εφαρμογή των οδηγιών που παρέχονται από τα αρμόδια Υπουργεία»
.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ

Comments are closed.