Κατεχόμενα: Σάλος για τον «έπαινο» σε «αστυνομικό» που πυροβόλησε βάρκα μεταναστών

Κοινοποίηση:
720_760252_75a59f5ae7-98cdea2ac1e3eae2

Σάλος στα κατεχόμενα για «έπαινο» σε «αστυνομικό» που πυροβόλησε βάρκα μεταναστών.

H «Αβρούπα» (Ευρώπη) με τίτλο «Πλακέτα στον αστυνομικό που πυροβόλησε εναντίον των μεταναστών» γράφει ότι ο «αστυνομικός» που στις 9 Ιουλίου 2020 στο Συριανοχώρι πυροβόλησε εναντίον βάρκας με παράνομους μετανάστες για να μην κατέβουν, πρόσφατα επιβραβεύθηκε λαμβάνοντας έπαινο από τον «αρχηγός αστυνομίας». Αλλού γράφει ότι ο αριθμός των Τ/κ στη Βρετανία που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας του κορωνοϊού έφτασε τους 191. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 80 ετών.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Με αυτή την ταχύτητα θ’ ανοίξουμε έξι μήνες μετά» γράφει ότι εάν ο εμβολιασμός συνεχιστεί με αυτή την ταχύτητα που γίνεται από την Παρασκευή, για να γίνουν οι 253.000 πρώτες δόσεις θα χρειαστούν έξι μήνες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι Σουτσιούογλου και Τατσόι δήλωσαν ότι θα είναι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΕΕ στο τακτικό εκλογικό συνέδριο. Αλλού αναφέρει ότι τα περισσότερα εγχώρια κρούσματα κορωνοϊού χθες εντοπίστηκαν σε Καραβά και Λάπηθο και γιατρός της περιοχής έκανε έκκληση να τοπικό λοκντάουν.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Μαρτύριο εμβολιασμού» γράφει ότι σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός για τους άνω των 80 ετών, και αναφέρεται στις διαμαρτυρίες των «δήμων» και «κοινοτήτων» αλλά και ατόμων με χρόνια νοσήματα γιατί δεν εντάχθηκαν νωρίτερα στο πρόγραμμα εμβολιασμού. Αλλού αναφέρεται στην νέα αντιπαράθεση της συντεχνίας των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού» με τον «υπουργό ενέργειας» Αρικλί, αυτή τη φορά για την προμήθεια καυσίμων για την παραγωγή ρεύματος που ο κ. Αρικλί ακύρωσε. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι συζητήσεις για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού θα συνεχιστούν στις 27 Ιανουαρίου.

H «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Μην διαχωρίζετε τα εμβόλια» γράφει ότι ο «υπουργός υγείας» Πιλλί κάλεσε τον κόσμο να σταματήσει τη συζήτηση «το κινέζικο ή το ευρωπαϊκό», λέγοντας ότι όλα τα εμβόλια έχουν εγκριθεί από επιστήμονες και ειδικούς. Αλλού γράφει ότι ευρείας κλίμακας διαγνωστικοί έλεγχοι έγιναν χθες στην περιοχή της Λαπήθου, όπου έχουν εντοπισθεί αρκετά κρούσματα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σήμερα αρχίζει ο εμβολιασμός για τα άτομα άνω των 80 ατόμων.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Η πλευρά των εργαζομένων: 4900 ΤΛ καθαρά. Η εργοδοτική πλευρά: Να μην γίνει αύξηση» αναφέρεται στις συζητήσεις στο «υπουργείο εργασίας» της αρμόδιας επιτροπής για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις ιδιοκτήτη παντοπωλείου που αναφέρει ότι υπάρχουν κάποιοι που παίρνουν ένα αβγό μόνο και πως δεν πουλά τίποτε άλλο εκτός από ψωμί, νερό και γάλα. Αλλού αναφέρεται στο θέμα των πρόωρων «εκλογών» γράφοντας ότι η αντιπολίτευση δηλώνει έτοιμη ενώ η εξουσία λέει «θα δούμε».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: