Κατατέθηκε νέα πρόταση-μαμούθ για την εξαγορά του Γουέμπλεϊ

Κοινοποίηση:
wembley-500

Η IPSX (International Property Securities Exchange), ένα χρηματιστηριακό γραφείο με έδρα το Λονδίνο, που επιτρέπει στους επενδυτές να διαπραγματεύονται μετοχές της ακίνητης περιουσίας, έκανε πρόταση για την αγορά του Γουέμπλεϊ, λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την αποτυχημένη εξαγορά του από τον ιδιοκτήτη της Φούλαμ, Σαντιντ Καν.

Όπως αναφέρθηκε από την «SportsProMedia», ο ιδρυτής και πρόεδρος της IPSX, Αντονι Γκέαν, ήλθε σε επαφή με τους συμβούλους της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FA), προσφέροντας 600 εκατ. στερλίνες για το διάσημο στάδιο, επιτρέποντας στην FA να διατηρήσει πλειοψηφικό ποσοστό στο γήπεδο και να αποκομίζει κέρδος από την αξία του.

Μιλώντας στον Sky, ο Γκρέαν, δήλωσε ότι το Wembley δεν είναι το μόνο γήπεδο ποδοσφαίρου στον κατάλογο της ISPX, ωστόσο, υπογράμμισε με αυτό τον τρόπο «δίνεται μία μεγάλη ευκαιρία στην FA να επενδύσει στο ποδόσφαιρο βάσης». Μετά την αποχώρηση της πρότασης του Καν η FA, δήλωσε ότι θα εξακολουθήσει η αναζήτηση «νέων και καινοτόμων τρόπων για επενδύσεις στην ανάπτυξη του αθλητισμού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: