Καταιγιστικές εξελίξεις στις επόμενες μέρες! Η Τουρκία ανακοίνωσε έρευνες εντός της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδας!

Κοινοποίηση:
1

Σε νέα επιδρομική ενέργεια, μετά τον Έβρο, προχωρεί η Άγκυρα, αυτή τη φορά νοτίως της Κρήτης, ανακοινώνοντας ότι αποστέλλει ερευνητικό σκάφος (προφανώς το «Barbaros»), για σεισμικές έρευνες εντός του Ιουλίου στην περιοχή που ανακήρυξε ως «ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης» και ξεκινώντας γεώτρηση με το πλωτό γεωτρύπανο «Fatih», στην «Ανατολική Μεσόγειο», εννοώντας φυσικά την κυπριακή ΑΟΖ.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντιονμέζ, σε παρέμβασή του -μέσω τηλεδιάσκεψης- σε ενεργειακό συνέδριο (Turkey Energy Summit) ανακοίνωσε ότι η τουρκική εταιρεία Πετρελαίων ΤΡΑΟ έχει υποβάλει «αίτηση» (σ.σ.: εδώ γελάμε) προς την κυβέρνηση της Τρίπολης «για την έναρξη σεισμικών ερευνών στη βάση του Μνημονίου Τουρκίας και Λιβύης εντός των επόμενων εβδομάδων».

Αρα για να ζητούν «άδεια» από την Τρίπολη είναι στο τμήμα της «ΑΟΖ» που βρίσκεται νότια της Κρήτης, προς την Λιβύη.

«Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα ξεκινήσουμε το τρίτο τρίμηνο του έτους (το οποίο ξεκινά την 1η Ιουλίου), τις πρώτες σεισμικές ερευνητικές δραστηριότητες στην περιοχή που θα συμφωνήσουμε με την Λιβύη»!

Ποια περιοχή; Αυτή που βρίσκεται έξι μίλια ανατολικά των ακτών της Ρόδου, της Καρπάθου και της Κρήτης και νότια της Κρήτης, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας!

«Επίσης σκοπεύουμε να κάνουμε τη γεώτρηση με το δικό μας εθνικό τρυπάνι, Fatih, για πρώτη φορά τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στη Μαύρη Θάλασσα από τον Ιούλιο» δήλωσε. Αρα «τρυπάνε» στην κυπριακή ΑΟΖ (φημολογίες και δημοσιεύματα βρετανικής προέλευσης αναφέρουν ότι έχουν εντοπίσει τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στα δυτικά της Κύπρου) και καταλύουν την κυπριακή κυριαρχία.

Η Λευκωσία δεν μπορεί να αντιδράσει. Θα αντιδράσει η Αθήνα, έστω ως εγγυήτρια δύναμη; Ή θα αφήσει την Κύπρο πάλι μόνη της;

Σε ότι αφορά τις έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα η ΤΡΑΟ θα ενεργεί εκ μέρους του καθεστώτος της Τρίπολης, όπως πράττει σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ, όπου υποστηρίζει ότι έχει άδεια από την ψευδοκυβέρνηση των Κατεχομένων.

Δηλαδή, θα εφαρμόσει το μοντέλο, που υιοθέτησε στην κυπριακή ΑΟΖ, το οποίο αναμφίβολα πέτυχε, καθώς τα μοναδικά ερευνητικά πλοία και γεωτρύπανα αυτή την στιγμή είναι τα τουρκικά.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Φατίχ Ντιονμέζ πως «πολλοί από τους βασικούς παίκτες επιχείρησαν να παρακάμψουν, να θέσουν εκτός παιχνιδιού την Τουρκία, προσθέτοντας πως τελικά ήταν αυτοί που τέθηκαν εκτός επικαλούμενοι την πανδημία»

Την ίδια περίοδο θα ξεκινήσουν να «σπρώχνουν» του παράνομους μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπως άλλωστε δήλωσε και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μ.Τσβούσογλου.

Μάλλον ο ερχόμενος Ιούλιο θα είναι ο πιο καυτός μήνας στα ελληνοτουρκικά, μετά το 1974.

Το θέμα είναι πώς και αν θα αντιδράσει η ελληνική πλευρά στις τουρκικές έρευνες. Η εκτίμηση είναι πώς δεν θα αντιδράσει και αυτό το γνωρίζουν οι Τούρκοι.

Ο Κ.Μητσοτάκης και η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης, ούτε να φανταστούν θέλουν μια ένοπλη αντιπαράθεση με τη Τουρκία.

Ανεξάρτητα αν αυτό είναι μία «ρεαλιστική» ή «εθνοκτόνος» προσέγγιση, το κακό είναι ότι αυτό το γνωρίζει η Αγκυρα. Και φυσικά θα το εκμεταλλευθεί στο έπακρο, με ότι αυτό συνεπάγεται…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αν λοιπον αυτα αληθευουν και ακουσουμε παλι το γνωστον η Κυπρος κειται μακραν και ισως και η Κρητη το ιδιο, τοτε δεν εχουν αλλη επιλογη οι ξευτιλες των Αθηνων, να παραγγηλουν απο τωρα ωραιο καλο αριστης ποιοτητας Αγιοριτικο λιβανι να ετοιμασουν τα θυμιατα και οταν οι Τουρκοι αρχισουν τις γεωτρησεις στην Κυπριακη ΑΟΖ και νοτια της Κρητης στην Ελληνικη ΑΟΖ, να τους θυμιασουν!!!!!!!!!!!! Κυριε ελεησον, Κυριε ελεησον!!!!!!!! Αυτους ψηφιζετε!!!!!!!!

Comments are closed.