Καταδικάστηκε εκλογική αντιπρόσωπος στη Θεσσαλονίκη για διατάραξη των εκλογών

Κοινοποίηση:
vsdvdsvsssd

Σε 9 μήνες φυλακή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο εκλογική αντιπρόσωπος στην Θεσσαλονίκη για επεισόδιο που προκάλεσε με δικαστική αντιπρόσωπο.

Το περιστατικό συνέβη σε εκλογικό τμήμα της Τούμπας στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων. Όπως αναφέρει η δικογραφία η 45χρονη εκλογική αντιπρόσωπος κόμματος, διαφώνησε με την καταμέτρηση ψήφων. Και αυτό γιατί επέμενε να βγει άκυρο ψηφοδέλτιο που είχε δύο σταυρούς δίπλα από τα ονόματα των υποψηφίων. Τότε η δικαστική αντιπρόσωπος, μετά από επικοινωνία με την έφορο, έκρινε ότι το ψηφοδέλτιο έπρεπε να προσμετρηθεί κανονικά.

Η απόφαση έκανε έξαλλη την 45χρονη και ακολούθησε καυγάς, με την δικαστική αντιπρόσωπο να καλεί την αστυνομία. Όπως μάλιστα κατέθεσε στο δικαστήριο: «Η κατηγορούμενη επιδόθηκε σε αδιάκοπο μονόλογο. Έκανα αναλυτική αναφορά για το συμβάν και κάλεσα την Άμεση Δράση». Λίγα λεπτά μετά το περιστατικό, όπως είπε η ίδια, εμφανίστηκε εκπρόσωπος του κόμματος και ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά της 45χρονης.

Στην απολογία της η κατηγορούμενη, αρνούμενη την πράξη της διατάραξης της εκλογικής διαδικασίας, ανέφερε για την δικαστική αντιπρόσωπο: «Δεν μου επέτρεψε να ασκήσω τα δικαιώματά μου».

Η 45χρονη καταδικάστηκε ακόμη γιατί αρνήθηκε την δακτυλοσκόπηση. Τελικά άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: