Καταδίωξη βαν με 31 παράτυπους μετανάστες στην Θεσπρωτία

Κοινοποίηση:
ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ

Με περιπετειώδη τρόπο αποτράπηκε η μεταφορά 31 μη νόμιμων μεταναστών από τη Μανωλάδα Ηλείας προς την Αλβανία, καθώς το κλειστό φορτηγό τύπου «κλούβας» όπου ήταν στριμωγμένοι καταδιώχθηκε στην περιοχή της Θεσπρωτίας και ακινητοποιήθηκε. Ο βασικός διακινητής κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας, συνελήφθησαν όμως οι προπομποί του.

Ο 30χρονος αλλοδαπός που είχε παραλάβει από την Πελοπόννησο τους 31 εργάτες γης από το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές και την Ινδία οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα, είχε πληρωθεί 100 ευρώ από τον καθένα για να τους μεταφέρει με το βαν στα σύνορα, για να περάσουν στην Αλβανία. Όταν τους εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Το βαν εγκλωβίστηκε, αλλά ο αλλοδαπός το εγκατέλειψε και τράπηκε σε φυγή πεζός, καταφέρνοντας να ξεφύγει από τους αστυνομικούς, που πάντως συνέλαβαν τους 31 μετανάστες και λίγο αργότερα ξετρύπωσαν στην ευρύτερη περιοχή τους συνεργούς του 30χρονου ο οποίοι είχαν ρόλο προπομπού με άλλο όχημα, έναν Έλληνα και μια αλλοδαπή.

Σε βάρος τους και σε βάρος του αναζητούμενου 30χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών σε βαθμό κακουργήματος και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ τα δύο οχήματα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκαν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: