Καταγγελία αναγνώστριας μας για το Κοινωφελές Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Κοινοποίηση:
ΜΑΚΕΛΕΙΟ-10

Παρακάτω δημοσιεύουμε καταγγελία που μας έστειλε αναγνώστρια μας.

“Είμαι επιτυχούσα του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 ανέργους του ΟΑΕΔ και εργάζομαι από τις 16/09/2020 σε έναν βρεφικό σταθμό στον Δήμο Μεταμόρφωσης. Ο ΟΑΕΔ με το κλείσιμο των παιδικών σταθμών, μας έθεσε σε αναστολή εργασίας ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ για όσο διάστημα θα μείνουν οι δομές κλειστές. Είναι άδικο, όταν, όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή είτε ανήκουν σε άλλο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, είτε στον ιδιωτικό τομέα να πληρώνονται μέσω του επιδόματος, ενώ εμείς όχι. Πρόκειται για πάνω από 500-1.000 άτομα, σε θέσεις βρεφοκόμων, βοηθών μαγείρων, καθαριστριών κτλ.
Όσοι κάναμε αίτηση για εργασία, είμασταν άνεργοι, ανήκουμε σε νοικοκυριά στα όρια της φτώχειας, ζούμε (ζούσαμε) με επιδόματα , τα οποία, απ’ την στιγμή που ξεκινήσαμε την εργασία μας κόπηκαν.
Αν οι δομές παραμείνουν κλειστές πέρα απ’ τις 30 Νοεμβρίου, αν συνεχιστεί αυτό για περισσότερο καιρό, πως θα ζήσουμε;;;;; Όταν δεν θα έχουμε ούτε τα 530 ευρώ που είναι ο μισθός μας απ’ τον ΟΑΕΔ;;;; Ποιος θα μας βοηθήσει;;;;; Ποιος θα μας σκεφτεί;;;;; Που μπορούμε να απευθυνθούμε για να βρούμε το δίκιο μας;;;”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: