Καταγγελία ΕΝΕΔΕΠ: Σηκώνουν και… εμπορευματικοβώτια οι άνεμοι στον Πειραιά [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση:
cosco1

Τις επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στο λιμάνι της COSCO στον Πειραιά επισημαίνει με ανακοίνωσή του το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ τονίζοντας πως έγκαιρα (από την Παρασκευή) είχε ενημερώσει με σχετικό Δελτίο Τύπου τις εργοδότριες εταιρείες για την επικείμενη κακοκαιρία και είχε επιστήσει την προσοχή  για τη λήψη των απαραίτητων προληπτικών και οργανωτικών μέτρων, ώστε να προφυλαχθεί η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΝΕΔΕΠ σημειώνει:

«Είχαμε εγκαίρως επιστήσει την προσοχή στις εργοδότριες εταιρείες για να προβαίνουν σε παύση εργασιών όταν προκύπτει κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων- εξαιτίας της έντασης των καιρικών φαινομένων.

Από νωρίς το πρωί επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι, αποτέλεσμα των οποίων είναι η πτώση container από την ντάνα στίβαξής τους!

Επειδή οι συνθήκες αυτές αυτονόητα και αυταπόδεικτα εγκυμονούν άμεσο κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στις προβλήτες του λιμανιού,

καλούμε τις εργοδότριες εταιρείες να προβούν σε άμεση παύση των εργασιών και να μην παίζουν στην ρουλέτα την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων!

Τα χιλιάδες στοιβαγμένα containers ανάμεσα και κάτω από τα οποία εργαζόμαστε, δεν είναι επιτραπέζιο παιχνίδι.»

Το σωματείο κοινοποίησε και σχετικές εικόνες με κοντέινερ που έπεσαν από ύψος λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο λιμάνι.

IMG-c1f2ceef53095a11f083df32695a9d15-V-scaled IMG-23d550682f0e329e10f59e0ab51802a8-V-scaled

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: