Κατέστρεψαν την οικουμενική ελληνική γλώσσα μας – Νέα ξεφτίλα το “κλικ αγουέι”, με το ζόρι εμετικές αχρείαστες λέξεις ως αντικατάστατο

Κοινοποίηση:
makeleio2

Τον “θάνατο” της ελληνικής γλώσσας καταγγέλει αναγνώστης μας, βλέποντας τα click away και τα delivery να κάνουν… πάρτι στους διαλόγους των Ελλήνων. Διαβάστε τι γράφει:

“Τι είναι κλικ αγουέι, τι είναι τα λάιβ, τι είναι τα νιουζ στις ειδήσεις, τι είναι χάλοουιν, τι είναι χάνουκες κλτ; Ντροπή σε όσους ξεφτιλίζουν την ελληνική μας γλώσσα! Ο Μπαμπινιώτης τους πήρε και τους σήκωσε πάλι…

Σχολιάζοντας τον όρο «click away» σε ανάρτησή του στο Facebook, o Καθηγητής Γλωσσολογίας έγραψε με νόημα: «Όσοι «κατάπιαν» το take away, τώρα «καπάκι» θα καταπιούν και το click away! Τους take και τους σήκωσε το take away, τώρα τους click και τους πάτησε το click away! Και ποιος ξέρει τι τους περιμένει λίγο πιο away. Πλακώνει και η μαυρίλα τής Black Friday! Καλά να πάθουν….».

Το lockdown μπορεί να μετατραπεί σε «απαγορευτικό», το delivery σε «διανομή κατ’ οίκον» ή ακόμα και «τροφοδιανομή», ενώ το takeaway «για το σπίτι». Καμία άλλη χώρα δεν κάνει αυτές τις βλακείες με τη γλώσσα της, εκτός αν πρόκειται για κρατίδια παράσιτα χωρίς πολιτισμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Η απόλυτη ξεφτίλα !!! Όταν ακούω τις λέξεις κότσιζ κλπ στο ΣΚΑΙ στο voice και ένα κάρο ξένες λέξεις στην τηλεόραση με πιάνουν τα νεύρα !! Γι αυτό και οι ξένοι δεν μας βάζουν μεταφράσεις στα προϊόντα που μας πουλάνε !! Σου λένε γιατί να μεταφράζουμε αφού οι Έλληνες όλοι μιλάνε Αγγλικά !! Με την πλούσια γλώσσα στον κόσμο καταντήσαμε κουτσαβάκια των ξένων !! Μόνο για γκαρσόνια κάνουμε τελικά !!!!

  2. Άλλη μια πλευρά της τραγωδίας μας
    Οι συνεχιστές του Καρλομάγνου
    με απομεινάρι τις χώρες και τα πρόσωπα που τον εκπροσωπούν
    βρήκαν ζηλωτές τους στην Ελλάδα για λίγα φράγκα τα οποία δεν θα τα χαρούν στην τσέπη τους
    Μια λέξη φοβούνται άπαντες οι πολιτικοί πουλημένος,,
    Την λέξη Προδοσία
    Θα επανελθω

  3. Πρώτα από όλα δέν προφέρεται “άγουει” αλλά “εγουει” ! Θά μού πείτε Τί περίμενες από βλαχαντερα !

    1. ΝΑ ΕΝΑΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΗΣ!!!! ΠΕΣ ΠΩΣ ΠΡΟΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ…ΜΑΚΑΚΟΚΑΒ ΛΗΣ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΑΝΟΗΤΟΥ;ΜΕ ΔΥΟ Β; Η ΑΝΤΙ Κ ΕΝΑ Λ;

Comments are closed.