Κατάθεση γιατρού στο δικαστήριο: Η διασωλήνωση ‘προκαλεί βλάβη μέχρι και θάνατο’, στους ασθενείς με COVID

Κοινοποίηση:
ψσψσ

Η οικογένεια ενός ετοιμοθάνατου ασθενούς σε νοσοκομείο της Φλόριντα κατέθεσε επείγουσα έφεση, από την οποία ελπίζει ότι θα ανατρέψει την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου και θα αναγκάσει την Mayo Clinic να δώσει την προτιμώμενη θεραπεία για τον COVID-19.

Η δικαστής Marianne Aho του τέταρτου δικαστικού κυκλώματος της Φλόριντα αποφάσισε εναντίον της οικογένειας κατά τη διάρκεια έκτακτης ακρόασης στις 30 Δεκεμβρίου.

Στην απόφασή της, η Aho έγραψε ότι οι δικηγόροι της οικογένειας του Daniel Pisano «δεν απέδειξαν ότι τα ατομικά δικαιώματα ή οποιοδήποτε άλλο δικαίωμα, τους δίνει το δικαίωμα» για τα ασφαλιστικά μέτρα που ζητούσαν.

Ωστόσο, οι δικηγόροι της οικογένειας επιμένουν ότι η Διακήρυξη των δικαιωμάτων των ασθενών της Φλόριντα δίνει στην οικογένεια του Daniel Pisano το δικαίωμα να επιλέξει τη θεραπεία του.

Ο γιος του ασθενούς και η επί 51 χρόνια σύζυγός του έχουν πληρεξούσιο που τους δίνει το νόμιμο δικαίωμα να λαμβάνουν ιατρικές αποφάσεις για εκείνον ενώ αυτός είναι αναίσθητος. Και αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα να επιλέξουν τη θεραπεία του, υποστηρίζουν οι δικηγόροι τους, Nick Whitney, από το Τζάκσονβιλ, και Jeff Childers, από το Γκέινσβιλ.

Αλλά ο χρόνος τους τελειώνει για να παράσχουν σωτήρια θεραπεία, σύμφωνα με τον έμπιστο γιατρό της οικογένειας, ο οποίος εξετάζει το διάγραμμα του Pisano μέσω μιας διαδικτυακής πύλης.

Οι δικηγόροι της οικογένειας Pisano κατέθεσαν επείγουσα έφεση στο πρώτο περιφερειακό εφετείο της Φλόριντα αργά στις 9 Ιανουαρίου, με την οποία επιδιώκεται η ανατροπή της απόφασης του δικαστή Aho. Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, δεν είχε οριστεί ακρόαση και η Mayo Clinic δεν είχε καταθέσει απάντηση στην αγωγή.

Η Mayo Clinic δεν έχει απαντήσει σε αιτήματα των Epoch Times για σχολιασμό της υπόθεσης και οι δικηγόροι του οργανισμού έχουν ζητήσει να σφραγιστούν οι επικοινωνίες τους στην υπόθεση.

Η διασωλήνωση των ασθενών φαίνεται να τους οδηγεί στον θάνατο, λέει ο Δρ. Eduardo Balbona, ο ανεξάρτητος γιατρός του Τζάκσονβιλ που βοηθά την οικογένεια Pisano.

«Στη Νέα Υόρκη, πάνω από 65 ασθενείς σε ΜΕΘ με αναπνευστήρα [είχαν] θνησιμότητα 97 τοις εκατό», κατέθεσε ενώπιον του δικαστή Aho.

«Ξέρω ότι στις ΜΕΘ του νοσοκομείο St. Vincent [της Ascension] στο Τζάκσονβιλ, η Δέλτα το περασμένο καλοκαίρι είχε θνησιμότητα 93 τοις εκατό. Είναι πολύ δύσκολο να έχουμε τέτοια επίπεδα θνησιμότητας από τον ίδιο τον ιό. Πιστεύω ότι η θεραπεία που χρησιμοποιείται κάνει κακό», πρόσθεσε.

Ο Balbona εκπαιδεύτηκε στο Εθνικό Ναυτικό Ιατρικό Κέντρο και ήταν επίσημος γιατρός που παρείχε φροντίδα στα μέλη του Κογκρέσου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Επειδή δεν συνδέεται επίσημα με την Mayo Clinic, δεν μπορεί να παρέχει φροντίδα στον Pisano εκεί.

Η ελπίδα του είναι ότι ένας δικαστής θα διατάξει τους γιατρούς της Mayo Clinic να παράσχουν τη θεραπεία που έχει συνταγογραφήσει, επιτρέποντας στον Pisano να απογαλακτιστεί από τον αναπνευστήρα και να πάρει εξιτήριο. Μόνο τότε η οικογένεια Pisano θα είναι ελεύθερη να ακολουθήσει τις οδηγίες του. Η εμπειρία του στη θεραπεία βαριά πασχόντων ασθενών τον κάνει να πιστεύει ότι ο Pisano θα μπορούσε να αναρρώσει γρήγορα, μόλις ξεκινήσει το πρωτόκολλο που έχει συστήσει.

Η Mayo Clinic αρνήθηκε να χορηγήσει στον Pisano τα φάρμακα και τα συμπληρώματα που η οικογένεια πιστεύει ότι είναι η μόνη του ευκαιρία να επιβιώσει.

Οι δικηγόροι κατέθεσαν ένορκη βεβαίωση του Δρ. Pablo Moreno Franco που αναφέρει: «Σε γενικές γραμμές, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιες θα ήταν οι παρενέργειες για το φάρμακο [ιβερμεκτίνη] εάν χορηγηθεί στο ζητούμενο επίπεδο».

Έχουν δημοσιευθεί περισσότερες από 90 μελέτες με κριτές που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου στη θεραπεία ασθενών που πάσχουν από COVID-19.

Από τότε που μοιράστηκε τις απόψεις του σχετικά με την υπόθεση σε συνεντεύξεις σε ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης, το γραφείο του Balbona έχει κατακλυστεί από τηλεφωνήματα ανθρώπων που είναι θυμωμένοι επειδή θέλει να συνταγογραφήσει ένα «φάρμακο για άλογα».

«Θέλω μόνο να κάνω το σωστό για τους ασθενείς μου», δήλωσε στην Epoch Times. «Έχω σοκαριστεί που άλλοι αισθάνονται ότι πρέπει να με σταματήσουν. Στα 30 χρόνια της πρακτικής μου, αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ».

Ασθενείς του Balbona δήλωσαν στην Epoch Times ότι είναι σίγουροι ότι τους έσωσε τη ζωή χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο που συνέστησε για τον Pisano. Πιστώνουν το φάρμακο ιβερμεκτίνη ως το κλειδί για την ανάρρωσή τους.

Ο Daniel Pisano, 70 ετών, αναζήτησε θεραπεία στις εγκαταστάσεις της Mayo Clinic στο Τζάκσονβιλ δύο εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα, λίγες ημέρες αφότου μετακόμισε στη Φλόριντα με τη σύζυγό του για να είναι κοντά στα δύο μοναδικά εγγόνια τους.

Στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου της Mayo Clinic, οι γιατροί εκεί χορήγησαν το φάρμακο Remdesivir, «το οποίο με τη σειρά του κατέστρεψε τα νεφρά του Daniel, μια γνωστή παρενέργεια», σύμφωνα με την αγωγή της οικογένειας.

Από τις 22 Δεκεμβρίου, ο Pisano είναι διασωληνωμένος σε κώμα στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Το νοσοκομείο έχει «εκτιμήσει τις πιθανότητες επιβίωσής του σε λιγότερο από 5 τοις εκατό», σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία.

Αφού συμβουλεύτηκαν τον Balbona, η σύζυγος του Pisano και ο γιος τους παρακάλεσαν τους υπεύθυνους της Mayo Clinic να δοκιμάσουν ένα πρωτόκολλο που χρησιμοποιούν ανεξάρτητοι γιατροί σε όλη τη χώρα για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19.

Αφού εξέτασε το ιστορικό, την τρέχουσα κατάσταση και την πρόγνωση του Pisano, ο Balbona πρότεινε την αγωγή που χρησιμοποιεί με φάρμακα εγκεκριμένα από τον FDA, όπως το κορτικοστεροειδές δεξαμεθαζόνη, τη φλουβοξαμίνη, το αντιβιοτικό δοξυκυκλίνη, την ασπιρίνη, το αντιπηκτικό Lovenox και την ιβερμεκτίνη, ένα αντιπαρασιτικό φάρμακο που χρησιμοποιείται επίσης ευρέως για την καταπολέμηση των ιών εδώ και 40 χρόνια.

Ο Balbona συνταγογράφησε επίσης βιταμίνη C, βιταμίνη D3, ψευδάργυρο και μελατονίνη.

Έχει θεραπεύσει πολλούς βαριά άρρωστους ασθενείς που πάλευαν με το COVID-19 χρησιμοποιώντας το ίδιο πρωτόκολλο και επέζησαν. Κατέθεσε στην ακρόαση ενώπιον του δικαστή Aho ότι ο Pisano θα είχε 50% πιθανότητα επιβίωσης αν του χορηγηθεί σύντομα η θεραπεία.

Προς το παρόν, ο Pisano είναι πολύ άρρωστος για να βγει από το νοσοκομείο. Τα αρχεία του δικαστηρίου αναφέρουν ότι επί του παρόντος δεν λαμβάνει καμία θεραπεία, εκτός από μηχανική υποστήριξη με αναπνευστήρα.

Και αυτό είναι που του κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά, κατέθεσε ο Balbona στην πρώτη έκτακτη ακρόαση της οικογένειας. Αν συνεχίσουν να τον αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πεθάνει, πρόσθεσε.

Ο Balbona λέει ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί οι γιατροί της Mayo Clinic δεν αντιμετωπίζουν τον Pisano με φάρμακα που έχουν αποδειχθεί ότι λειτουργούν.

«Δεν παίρνει δεξαμεθαζόνη- θα έπρεπε να παίρνει», κατέθεσε ο Balbona. «Η φλουβοξαμίνη έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη θνησιμότητα κατά περίπου 90 τοις εκατό. Και πάλι, θα έπρεπε να παίρνει φλουβοξαμίνη. Η βιταμίνη C, η βιταμίνη D και ο ψευδάργυρος είναι ιονοφόρα που, και πάλι, σταματούν τη φλεγμονώδη διαδικασία. Δεν υπάρχει λόγος να μην παίρνει αυτά τα φάρμακα. Είναι πολύ ασφαλή. Δεν είναι αμφιλεγόμενα».

Μόλις χορηγηθούν αυτά τα φάρμακα, οι πιθανότητες επιβίωσης του Pisano θα «αυξάνονταν δραματικά», κατέθεσε ο Balbona. «Σε τρεις με τέσσερις ημέρες, θα δείτε μια δραματική διαφορά».

Η Mayo Clinic είναι ένα μη κερδοσκοπικό αμερικανικό ακαδημαϊκό ιατρικό κέντρο, που απασχολεί περισσότερους από 4.500 γιατρούς και επιστήμονες και 58.400 άλλα μέλη του προσωπικού σε πανεπιστημιουπόλεις στη Φλόριντα, τη Μινεσότα και την Αριζόνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Για νέο μας το λέει.Ο Αντωνιάδης γιαυτό παλεύει τόσο καιρό τώρα

Comments are closed.