Καστοριά: Τους έπιασαν να μαζεύουν παράνομα 28 κιλά αρωματικού – θεραπευτικού φυτού

Κοινοποίηση:
ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Συνελήφθησαν χθες (23-05-2022) το πρωί, σε περιοχή της Καστοριάς, κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου Καστοριάς, τρεις (3) αλλοδαποί, ηλικίας 56, 54 και 42 ετών για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί, κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης, εντόπισαν σε περιοχή του Γράμμου Καστοριάς τους ανωτέρω, να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και να έχουν συλλέξει ποσότητα αρωματικού-θεραπευτικού φυτού, συνολικού βάρους είκοσι οκτώ (28) κιλών και τριακοσίων (300) γραμμαρίων, με σκοπό να την εξάγουν προς πώληση στη χώρα τους.

Προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Νεστορίου Καστοριάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. ευνουχισμο κ τρυπημα απο πισω για …παραδειγματισμο σε αλλους αλβανους …
    αλλα επειδη ειμαστε χωρα large….φυλακη 2 μηνες κ αν… με αναστολη φυσικα κ με ορκο τους οτι ΔΕΝ θα το ξανακανουν καθημερινες ..παρα μονο σαββατο η κυριακη η σε εορτες που κοιμαται το δημοσιο …τιμια πραγματα

  2. ΑΠέλαση? Γιατι απέλαση? Να πανε πισω ανέξοδα? Καταναγκαστικα έργα επι 3ετιας να φυτευουν αρωματικα φυτα και έλατα…

  3. Θησαυρίζουν οι Αλβανοί πουλώντας σπάνια ελληνικά βότανα τα οποία ξεριζώνουν από περιοχές της βόρειας Ελλάδας, παρά το κυνηγητό από τις ελληνικές Αρχές. Ο λόγος για Αλβανούς που περνούν παράνομα τα ελληνοαλβανικά σύνορα, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, προκειμένου να μαζέψουν μεγάλες ποσότητες προστατευομένων βοτάνων που φύονται στην ελληνική γη και αποτελούν προϊόντα υψηλής αξίας στις ευρωπαϊκές αγορές.
    Τα τελευταία χρόνια έχουν συλληφθεί δεκάδες Αλβανοί υπήκοοι σε διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας και έχουν κατασχεθεί εκατοντάδες κιλά σπάνιων και θεραπευτικών βοτάνων.
    Τα φυτά του Γράμμου κόβονται από τους Αλβανούς, καθώς έχουν εξαντληθεί όσα έβρισκαν στις περιοχές από την αλβανική πλευρά, καθώς τα έχουν εμπορευτεί. Οι περιβαλλοντολόγοι πάντως εκφράζουν φόβους πως θα προκληθούν καταστροφές στη χλωρίδα του Γράμμου, επειδή τα περισσότερα απ’ όσα κατάσχονται φαίνεται πως έχουν ξεριζωθεί και δεν κόβονται για να αναπτυχθούν πάλι.

  4. ΑΛΒΑΝΙΟΛΙΑ ΠΑΛΙ!! ΑΠΕΛΑΣΗ ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΟ

Comments are closed.