Καστανό ρύζι: Aυτό είναι το βασικό συστατικό του που το κάνει τόσο υγιεινό

Κοινοποίηση:
31585-brown-rice-660

Το καστανό ρύζι είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως.

Το καστανό ρύζι παράγεται αφαιρώντας το εξωτερικό στρώμα του κόκκου του ρυζιού (φλοιός) και αφήνοντας το στρώμα του πίτουρου και το φύτρο ανέπαφα. Αυτή η διαδικασία διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται σε αυτά τα στρώματα, καθιστώντας το καστανό ρύζι μια θρεπτική εναλλακτική λύση στο λευκό ρύζι.

Τώρα, ερευνητές ανακάλυψαν ότι η εστερική ένωση φερουλικό κυκλοαρτενύλιο (cycloartenyl ferulate) είναι ο πρωταρχικός παράγοντας που συμβάλλει στα οφέλη που έχει το καστανό ρύζι για την υγεία.

Στην Ασία, το ρύζι είναι βασική τροφή. Εκεί γίνεται σχεδόν το 90% της παγκόσμιας κατανάλωσης ρυζιού. Το καστανό ρύζι, ειδικότερα, έχει κερδίσει αναγνώριση για τα πολυάριθμα οφέλη του για την υγεία. Η τακτική κατανάλωση καστανού ρυζιού έχει συνδεθεί με την μείωση του βάρους, τον έλεγχο της χοληστερόλης και την μείωση της φλεγμονής. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του καστανού ρυζιού είναι καλά τεκμηριωμένες μέσα από μελέτες.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι αντιοξειδωτικές ενώσεις στο καστανό ρύζι μπορούν να προστατεύσουν από το οξειδωτικό στρες. Αλλά το ποια συγκεκριμένη ένωση είναι υπεύθυνη γι’ αυτές τις ευεργετικές επιδράσεις παρέμενε μυστήριο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: