Καρότο και μαστίγιο από τον Μόσιαλο: “Δεν πρέπει να γίνει νέο lockdown, υπάρχει περιθώριο να περιοριστούν τα κρούσματα”

Κοινοποίηση:
Ηλίας Μόσιαλος

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στο Mega, αναφέρθηκε στις αναγκαίες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να αποφευχθεί ένα νέο lockdown

Όπως τόνισε ο κ. Μόσιαλος, το δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτό που αντιμετωπίζουν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, οι οποίες παρουσιάζουν πολύ υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων καθημερινά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στη χώρα μας το σύνολο των κρουσμάτων είναι μεγαλύτερο από τον αριθμό που ανακοινώνεται, καθώς τα τεστ είναι περιορισμένα και δεν μπορεί να εξεταστεί ένα μεγαλύτερο δείγμα που θα ήταν πιο αντιπροσωπευτικό για την κατάσταση που επικρατεί.

Ο κ. Μόσιαλος αναφέρθηκε στους τρόπους οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, σημειώνοντας πως λόγω του καιρού η Ελλάδα έχει ακόμα το περιθώριο να περιορίσει τα κρούσματα κορονοϊού.

«Είναι γνωστή η συμπεριφορά που θα πρέπει να ακολουθήσουμε: χρήση της μάσκας, τήρηση των αποστάσεων, πλύσιμο των χεριών και καλός αερισμός των κλειστών χώρων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής του London School of Economics.

Όπως τονίζει, θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις από την πολιτεία για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου και παρατηρούνται συχνά φαινόμενα συνωστισμού.

«Δεν θα πρέπει να γίνει νέο lockdown, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για την υγεία», προσθέτει και εξηγεί τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στα νοσοκομεία της χώρας.

«Η ευθύνη όλων είναι μεγάλη. Έχουμε όμως χρόνο για να αποφύγουμε αναπόφευκτες καταστάσεις που θα οδηγήσουν σε ένα καθολικό lockdown», συμπλήρωσε ο καθηγητής του LSE.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: