Καρκίνος του αίματος: Το απλό τεστ στα δάχτυλα που θα μπορούσε να βοηθήσει στη διάγνωσή του

Κοινοποίηση:
ψσψσ

Χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό μπορεί να διαγνωστεί ένα από τα συμπτώματα του καρκίνου του αίματος χάρη σε ένα ιδιαίτερο τεστ στα δάχτυλα.
Τα συμπτώματα του καρκίνου του αίματος μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με τον τύπο της νόσου, εντούτοις ένα εξ αυτών μπορεί να εντοπιστεί χωρίς την ανάγκη προηγμένου ιατρικού εξοπλισμού ή τεχνογνωσίας.

Ποιο είναι το απλό τεστ με τα δάχτυλα

Σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Express», η αιμορραγία κάτω από το δέρμα μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση εξανθημάτων ή κηλίδων με σκούρο μοβ χρώμα. Εάν πιέσετε αυτά τα σημάδια, το χρώμα δεν ξεθωριάζει όπως θα μπορούσε να γίνει με άλλα εξανθήματα.

Μάλιστα, τα σημάδια που εμφανίζονται στο δέρμα μπορεί να εντοπιστούν ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σας.

Ειδικότερα, σε ανοιχτόχρωμο δέρμα μια κόκκινη ή μοβ κηλίδα δημιουργεί μεγαλύτερη αντίθεση και αναγνωρίζεται εύκολα. Παρ’ όλα αυτά, σε σκουρόχρωμη επιδερμίδα, το εν λόγω σημάδι μπορεί να εμφανιστεί με μοβ χρωματισμό, που φαίνεται πιο σκούρο σε σχέση με το υπόλοιπο δέρμα.
Άλλα διαδεδομένες ενδείξεις καρκίνου του αίματος είναι η ανεξήγητη απώλεια βάρους, η κόπωση και η δύσπνοια. Χαρακτηριστική, στη συγκεκριμένη πάθηση, είναι η ωχρότητα του δέρματος και η παρουσία ανεξήγητων σημαδιών ή αιμορραγίας σε διάφορα μέρη του σώματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: