Καραϊσκάκης: Ένα τραγούδι εμπνευσμένο από τα… μπινελίκια – «Όταν γυρίσω θα τους γ@@@@» (BINTEO)

Κοινοποίηση:
georgios_karaiskakis

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, έχει ερμηνεύσει ένα τραγούδι το οποίο ήταν εμπνευσμένο από τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, τον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης και γνωστό για τις… βωμολογίες του.

Τίτλος του τραγουδιού «Όταν γυρίσω θα τους γ@@@@ (ΣΤΡ Γεώργιος Καραϊσκάκης)» από μια περίφημη φράση που είχε πει ο γιος της καλογριάς για τους Τούρκους.

Ενδιαφέρον έχουν πάντως οι απίστευτες ύβρεις που χρησιμοποιούσε ο σπουδαίος αυτός αγωνιστής.

Δείτε ορισμένες από τις… απαντήσεις του Καραϊσκάκη:

Ο Καραϊσκάκης απαντά στην πρόταση συμφιλίωσης που του στέλνει στα 1824 με επιστολή ο οπλαρχηγός της Ρούμελης Ν. Στορνάρης: «Γενναιότατε αδελφέ καπ. Νικόλα, …είδα όσα με γράφεις. Έχει και τουμπλέκια [τουρκικά όργανα του ιππικού] ο πούτζος μου, έχει και τρουμπέτες [ελληνικά όργανα]. Όποια θέλω από τα δυο θα μεταχειρισθώ…».

Η ανταπάντηση ήρθε στο ίδιο κλίμα: «Επειδή έχεις και τουμπλέκια και τρουμπέτες βάστα, λοιπόν, διότι ο πούτζος μας και με τουμπλέκια και με τρουμπέτες θέλει σε κυνηγήσει…».

Πραγματικό, όμως, ρεσιτάλ ύβρεων απίστευτης σύλληψης και γλαφυρότητας περίμενε τους Οθωμανούς συνομιλητές του, όταν αυτοί έρχονταν σε επαφές μαζί του σε περιόδους που ο Καραϊσκάκης δεν βρισκόταν στις συνηθισμένες μέχρι το 1825 γι’ αυτόν συνδιαλλαγές μαζί τους για να κρατήσει το αρματολίκι των Αγράφων.

Έτσι, στα 1823 ο Καραϊσκάκης λέει απευθυνόμενος στον απεσταλμένο του αρχηγού του τουρκικού στρατεύματος των Τρικάλων Σιλιχτάρ Μπόδα: «Έλα, σκατότουρκε… έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους· έλα ν’ ακούσεις τα κερατά σας, -γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες… Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτ@να!».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: