Καντίροφ: «Οι δυνάμεις της Τσετσενίας είναι έτοιμες να αναπτυχθούν στο Μπέλγκοροντ – Περιμένω εντολή»

Κοινοποίηση:
221118162509-finland-russia-border-fence-111822-2048x1366

Την άποψή του ότι οι δυνάμεις της Τσετσενίας θα μπορούσαν να αποσταλούν στο Μπελγκορόντ, για να «καθαρίσουν» τους Ουκρανούς που προκαλούν προβλήματα, εξέφρασε ο Ραμζάν Καντίροφ.

Ο κυβερνήτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, δήλωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι «οι Ουκρανοί τρομοκράτες που εισέβαλαν στην επαρχία του Μπέλγκοροντ θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από τσετσενικές μονάδες».

Τι έγραψε στο Telegram:

«Για να εξαλειφθεί η ομάδα πολιτοφυλακής στο ρωσικό έδαφος χωρίς να βλάψει τον άμαχο πληθυσμό ή τις υποδομές, απαιτούνται ειδικές γνώσεις και εκπαίδευση. Δεν χρειαζόμαστε μόνο στρατιωτική εμπειρία, αλλά και αντιτρομοκρατική εμπειρία. Οι δυνάμεις μας έχουν απλώς την απαραίτητη εμπειρία».

«Ο ανώτατος αρχιστράτηγος, φυσικά, ξέρει καλύτερα», σημείωσε, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις της Τσετσενίας είναι έτοιμες να αναπτυχθούν στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, εάν υπάρξει τέτοια εντολή.

«Θα ήταν μια καλή απόφαση. Περιμένουμε την εντολή».

Ο Καντίροφ, στο περιθώριο της επίθεσης με drone σε προάστιο της Μόσχας, πρότεινε προ μερικών ημερών την επιβολή στρατιωτικού νόμου στη Ρωσία, τουλάχιστον στις περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία.

Πήρε αρνητική απάντηση από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Νμτίμτρι Πεσκόφ, ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε:

«Η Ρωσία δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να κηρύξει στρατιωτικό νόμο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: