Καλύτερα να το ξανασκεφτείς: Ιδού ο λόγος που δεν πρέπει να φορτίζεις το κινητό σου στο αυτοκίνητο

Κοινοποίηση:
mobile-charging-2

Σε όλους μας έχει τύχει να είμαστε έξω με το αυτοκίνητό μας, και να διαπιστώνουμε πως το κινητό «μένει» από μπαταρία, με αποτέλεσμα να το βάζουμε να φορτίσει εν κινήσει.

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι να φορτίζει κανείς το κινητό του κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών του με το αυτοκίνητο, είναι την πραγματικότητα ένα από τα χειρότερα λάθη που μπορεί να κάνει.

Για ποιο λόγο;

Οι θύρες USB του αυτοκινήτου, παρέχουν τυπικά χαμηλή τάση, λιγότερη από τη δυνατότητα φόρτισης του τηλεφώνου. Έτσι, το κινητό δέχεται λιγότερο ρεύμα από αυτό που χρειάζεται για να λειτουργήσει.

Επιπλέον όταν αποφασίζετε να φορτίσετε το κινητό σε μια θύρα USB χαμηλής κατανάλωσης, το τηλέφωνο «ρουφά» την ενέργεια με πολύ ταχύτερο ρυθμό από ό, τι υποστηρίζει η θύρα.

Εκτός αυτού, εξαιτίας της χαμηλής τάσης το σύστημα φόρτισης φθείρεται. Μπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι το τηλέφωνο σταματάει κατά τη διάρκεια μιας φόρτισης ή δεν φορτίζει καθόλου. Αυτό θα μπορούσε να είναι η αιτία.

Ένας άλλος λόγος που δεν πρέπει να φορτίζεις το κινητό στο αυτοκίνητο είναι ότι ανάλογα με τον τύπο του τηλεφώνου που έχεις και τον τύπο μπαταρίας του, υπάρχει η πιθανότητα να αδειάσεις την μπαταρία του αυτοκινήτου φορτίζοντας το τηλέφωνο στο αυτοκίνητο.

Όταν χρησιμοποιείς τη θύρα USB του αυτοκινήτου για να φορτίσεις το τηλέφωνο, ουσιαστικά χρησιμοποιείς την μπαταρία του αυτοκινήτου. Αυτό δεν είναι συνήθως πρόβλημα εάν η μπαταρία του αυτοκινήτου είναι νεαρή και «υγιής». Εάν, όμως, είναι μεγαλύτερης ηλικίας, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: