Καλλιτεχνικό πατινάζ: Θετική σε απαγορευμένη ουσία η 15χρονη Βαλίεβα, που έκανε τετραπλό άλμα στο καλλιτεχνικό πατινάζ

Κοινοποίηση:
kamila-valieva3

Σύμφωνα με ρωσική εφημερίδα, βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία τριμεταζιδίνη – Πρόκειται για φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στηθάγχης


Το όνομα της Καμίλα Βαλίεβα είναι το πιο πολυσυζητημένο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Πεκίνο -και όχι άδικα.

Σε ηλικία μόλις 15 ετών, η νεαρή Ρωσίδα έγραψε το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του καλλιτεχνικού πατινάζ, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που πραγματοποίησε τετραπλή περιστροφή.

Για τον λόγο αυτό, αίσθηση προκαλεί η ρωσική εφημερίδα RBC, που αποκάλυψε σήμερα ότι η 15χρονη σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ βρέθηκε θετική στην τριμεταζιδίνη (φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στηθάγχης), στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η εφημερίδα, ωστόσο, δεν γνωστοποίησε τις πηγές της.

Η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει ότι η 15χρονη, μέλος του «χρυσού» συνόλου στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ, βρέθηκε θετική στο τεστ.

Η τριμεταζιδίνη περιλαμβάνεται στον κατάλογο μεταβολικών ρυθμιστών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και απαγορεύεται τόσο εντός όσο και εκτός διοργανώσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: