Κακοκαιρία: 70 κλήσεις για άντληση υδάτων δέχθηκε χθες το βράδυ η Πυροσβεστική

Κοινοποίηση:
pyrosvestiki (6)

Η Αιτωλοακαρνανία πέρασε δύσκολο βράδυ και ειδικότερα το Μεσολόγγι λόγω της κακοκαιρίας. Η πυροσβεστική με ανακοίνωσή της ανέφερε ότι δέχθηκε 70 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 24 για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Η σχετική ανακοίνωση:

Μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας από Ω/14:30/03-12-2021 έως Ω/06:30/04-12-2021, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 95 κλήσεις, ως κάτωθι:

• 70 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων

• 1 κλήση για κοπή δέντρου

• 24 κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία

Επιχειρούν, 50 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ έχει αναπτυχθεί η ομάδα ορμητικών νερών της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. με διασωστική λέμβο, καθώς και ερπυστριοφόρο όχημα της 6ης Ε.Μ.Α.Κ.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές δυνάμεις της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και σε μερική επιφυλακή οι εμπλεκόμενες δυνάμεις στις Π.Ε. Αχαΐας και Ηλείας.

Παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: