Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πού βρέχει τώρα, η εικόνα από τον δορυφόρο

Κοινοποίηση:
ασασ

Σαρώνει σήμερα Πέμπτη την χώρα η κακοκαιρία «Μπάλλος» με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις καταγράφονται στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και της Πίνδου.

Στην παρακάτω εικόνα από τον δορυφόρο Meteosat-11 που παρουσιάσει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών φαίνονται οι περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο το πρωί της Πέμπτης.

Με μωβ και κόκκινες αποχρώσεις παρουσιάζονται τα υψηλότερα νέφη τα οποία αντιστοιχούν στις περιοχές εντονότερων βροχοπτώσεων. Στο ίδιο σχήμα φαίνονται και οι κεραυνοί, όπως αυτοί καταγράφονται από το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

φγηγφ

Βέβαια οι βροχές ξεκίνησαν σε πολλές περιοχές από το βράδυ της Τετάρτης. Με βάση τα στοιχεία των βροχοπτώσεων του τελευταίου 24ωρου από τα δεδομένα που συνέλεξαν 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το περισσότερο νερό έπεσε στα Στύρα Ευβοίας και στα Θεοδώριανα Άρτας με 44 χιλιοστά βροχής. 42 χιλιοστά μετρήθηκαν στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας με 41 χιλιοστά στην Ιθάκη.
Δορυφορικές εικόνες από το κύμα κακοκαιρίας κοινοποιεί και ο Διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σημειώνοντας παράλληλα πως αναμένεται σοβαρή επιδείνωση το απόγευμα στην Αθήνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: