Κακοκαιρία: Η τουρίστρια και ο πυροσβέστης περιγράφουν τη δραματική διάσωση στην Εύβοια

Κοινοποίηση:
λλλ

Τις δραματικές στιγμές που έζησε η ίδια και τα δύο παιδιά της, όταν εγκλωβίστηκαν στις πλημμύρες στη νότια Εύβοια, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας “Μπάλλος” περιγράφει η Γερμανίδα τουρίστρια. Η γυναίκα και τα παιδιά σώθηκαν χάρη στην αυτοθυσία των πυροσβεστών, που δέθηκαν με σχοινί και προχώρησαν μέσα στο ποτάμι για να καταφέρουν να τους απεγκλωβίσουν.

“Ο πυροσβέστης δέθηκε με ένα σχοινί και προχώρησε μέσα στο ποτάμι. Εμείς στεκόμασταν στην κορυφή μιας καλύβας. Παρέδωσα το ένα παιδί στον πυροσβέστη και εκείνος μόλις το πέρασε απέναντι, επέστρεψε στο σημείο. Πήρε το άλλο παιδί και μετά επέστρεψε και πήρε και εμένα”, δήλωσε η Γερμανίδα τουρίστρια στον Alpha.

Η γυναίκα βρισκόταν στην περιοχή με την οικογένειά της. Ο πατέρας και ο μεγαλύτερος γιος είχαν καταφέρει να σωθούν έγκαιρα. “Ο σύζυγος και ο μεγαλύτερος γιος μου, είχαν ήδη βγει από το ποτάμι, διότι καθώς περνούσαν το ποτάμι, η στάθμη του νερού ξαφνικά ανέβηκε πολύ και ήταν πραγματικά τυχεροί που έπιασαν το σχοινί και βγήκαν από το ποτάμι”, αναφέρει.

Παραδέχεται πως “φοβηθήκαμε πολύ. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι όλο αυτό έγινε τόσο γρήγορα. Δεν ήμασταν ασφαλείς εκεί που βρισκόμασταν, γι’ αυτό είμαστε πολύ τυχεροί που μας έσωσαν”. Όπως περιέγραψε, η στάθμη του νερού ανέβηκε ψηλά σε μόλις 15 λεπτά. “Ναι κινδυνεύσαμε”, λέει η γυναίκα και ευχαριστεί θερμά τον πυροσβέστη “που έθεσες τον εαυτό σου σε αυτόν τον κίνδυνο, που μπήκες μέσα στα νερά και την πλημμύρα και προσπάθησες να σώσεις τα παιδιά μου και εμένα από την πλημμύρα. Ήμασταν πολύ τυχεροί και είμαστε ευγνώμονες”.

Πυροσβέστης: Συνεννοηθήκαμε με τα μάτια μόνο

Από την πλευρά του, ο πυροσβέστης Γιάννης Φωτιάς αναφέρει στον τηλεοπτικό σταθμό: “Έπρεπε να κάνω κάτι. Το μοναδικό πράγμα που σκέφτηκα ήταν να δεθώ και να περάσω απέναντι να τους σώσω… δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε. Με τα μάτια μόνο. Έπεσαν στην αγκαλιά να με φιλήσουν… τα παιδάκια έκλαιγαν από συγκίνηση”, περιγράφει ο πυροσβέστης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: