Και όμως! Αυτοί είναι οι πασίγνωστοι ηθοποιοί που απολύθηκαν από διάσημες ταινίες

Κοινοποίηση:
celebrities

Η κινηματογραφική παραγωγή είναι μια περίπλοκη διαδικασία στην οποία τα πάντα πρέπει να είναι τέλεια. Έτσι, όταν η ομαλή ροή των πραγμάτων διαταράσσεται, οι σκηνοθέτες και οι παραγωγοί μερικές φορές δεν δυσκολεύονται να απολύσουν τον “ένοχο”, ακόμα κι είναι μεγάλος σταρ του κινηματογράφου.

Στη σημερινή λίστα παρουσιάζουμε 8 ιστορίες που οδήγησαν στην απόλυση γνωστών ηθοποιών κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Natalie Portman

Η Natalie Portman εγκρίθηκε για τον ρόλο στο Romeo + Juliet κι έπρεπε να πρωταγωνιστήσει μαζί με τον Leonardo DiCaprio. Μετά την έναρξη των γυρισμάτων όμως, οι σκηνοθέτες ανακάλυψαν ότι η ηθοποιός ήταν τόσο μικροκαμωμένη που έμοιαζε με κοριτσάκι δίπλα στον 21χρονο Leonardo. Στο τέλος, η Natalie έπρεπε να απολυθεί και να αντικατασταθεί από την Claire Danes.

ηθοποιοί

Robert Downey Jr.

Ένας από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της ταινίας Gravity είχε δοθεί στον Robert Downey Jr., γνωστό για τους αυτοσχεδιασμούς του μπροστά από την κάμερα. Αλλά λίγες μέρες αφότου ξεκίνησαν τα γυρίσματα, κατέστη σαφές ότι ο ηθοποιός δεν ήταν κατάλληλος να παίξει τον χαρακτήρα. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Alfonso Cuaron, “Ο Ρόμπερτ είναι απίστευτα ταλαντούχος, αλλά οι τεχνολογικές πτυχές της ταινίας παρουσίαζαν ένα μεγάλο εμπόδιο στο στυλ της δράσης του”.  Έτσι ο ηθοποιός αντικαταστάθηκε από τον George Clooney.

ηθοποιοί

Megan Fox

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Transformers: Dark of the Moon, ο σκηνοθέτης Michael Bay είχε ζητήσει από τη Fox να κάνει ηλιοθεραπεία και να αποκτήσει μερικά κιλά παραπάνω. Η Fox όχι μόνο αρνήθηκε αλλά τον παρομοίασε με τον Χίτλερ και τον χαρακτήρισε «το πιο φρικτό άτομο για να δουλέψεις!». Ως αποτέλεσμα, η Megan απολύθηκε αμέσως και η Rosie Huntington-Whiteley πήρε τον ρόλο.

ηθοποιοί

Samantha Morton

Σε αυτήν την περίπτωση, ο σκηνοθέτης αισθάνθηκε δυσαρεστημένος όχι με την ίδια την ηθοποιό αλλά με τη φωνή της. Αρχικά, το σαγηνευτικό λειτουργικό σύστημα στην ταινία Her επρόκειτο να έχει τη φωνή της Samantha Morton. Αλλά κατά τη διάρκεια της παραγωγής, ο Spike Jonze συνειδητοποίησε ότι η φωνή της δεν ήταν… ερωτεύσιμη. Ο σκηνοθέτης κάλεσε τελικά τη Scarlett Johansson κι έμεινε ευχαριστημένος.

Richard Gere

H ταινία The Lords of Flatbush που κυκλοφόρησε το 1974, θα σήμαινε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Richard Gere αν δεν τον είχαν διώξει… με τις κλωτσιές. Λίγες ημέρες μετά την έναρξη των γυρισμάτων, ο νεαρός τότε Gere κατάφερε να τσακωθεί με όλο το συνεργείο και τους περισσότερους ηθοποιούς. Το αποκορύφωμα ήταν όταν έβαλε ένα κομμάτι κοτόπουλου στο παντελόνι του Sylvester Stallone με μία ασήμαντη αφορμή. Μετά από αυτό, ο πρωταγωνιστικός ρόλος πήγε στον Perry King.

ηθοποιοί

James Purefoy

Ο James Purefoy πέρασε έξιεβδομάδες φορώντας τη μάσκα του V κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του V for Vendetta. Ωστόσο, οι (τότε) αδελφοί Wachowski αποφάσισαν ότι η φωνή του δεν ήταν αρκετά απειλητική κι άρχισαν να αναζητούν αντικαταστάτη. Επικοινώνησαν με τον Hugo Weaving, με τον οποίο είχαν δουλέψει στο The Matrix και έκαναν εκ νέου αναπαραγωγή και επαναπροσδιορισμό όλων των σκηνών του Purefoy με αυτόν τον ηθοποιό.

ηθοποιοί

Nicole Kidman

Η Nicole Kidman πέρασε 18 μέρες στο σετ του Panic Room παίζοντας τη μητέρα, αλλά τελικά έπρεπε να απολυθεί από την ταινία λόγω επιπλοκών από έναν τραυματισμό στο γόνατο που υπέστη όταν πρωταγωνίστησε στο Moulin Rouge. Στο τέλος, η Jodie Foster πήρε τον ρόλο.

Eric Stoltz

Για 5 ολόκληρες εβδομάδες, ο Eric Stoltz έπαιζε τον Marty McFly στο σετ της πρώτης ταινίας Back to the Future. Όμως, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Robert Zemeckis, η ερμηνεία του ηθοποιού δεν είχε κάτι ιδιαίτερο για να κάνει τον χαρακτήρα πραγματικά αστείο και αξέχαστο. Ο Stoltz τελικά απολύθηκε και ο ρόλος δόθηκε στον Michael J. Fox, με τον παραγωγό Steven Spielberg να εγκρίνει αμέσως τη νέα επιλογή. Το στούντιο έπρεπε να ξαναφτιάξει το υλικό από το μηδέν, αλλά, όπως συμφώνησαν όλοι αργότερα, το αποτέλεσμα άξιζε!

ηθοποιοί

watchandchill.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: