Και όμως! Έτσι μοιάζει στην πραγματικότητα ο κορονοϊός(ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
κορονοιος

Έχουμε δει ξανά εικόνες του κορονοϊού που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μοντέλα απεικόνισης του ιού. Πώς όμως μοιάζει στην πραγματικότητα ο κορονοϊός;

Η εταιρεία Nanographics παρουσιάζει την πραγματική εικόνα του κορονοϊού σε 3D μορφή.

«Οι ιοί είναι πολύ μικροί. Χίλιοι ιοί στη σειρά δίπλα δίπλα θα είχαν και πάλι το πάχος μιας μοναδικής τρίχας. Όταν οι ερευνητές ψάχνουν τρόπους για να καταπολεμήσουν τον ιό, χρησιμοποιούν αναλυτικά 3D μοντέλα. Μπορούμε όμως να δούμε τον κορονοϊό στην πραγματικότητα;», αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο και συμπληρώνεται πως χάρη στην τεχνολογία της κρυογονικής ηλεκτρονικής μικροσκοπίας (cryo-EM) οι επιστήμονες μπορούν.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως χρησιμοποίησαν προηγμένους αλγορίθμους οπτικοποίησης για να μας δείξουν την πιο λεπτομερή εικόνα ενός πραγματικού SARS-CoV-2, σε 3D μορφή.

Ακολουθεί μια παλιότερη οπτικοποίηση του SARS-CoV-2…

Πριν από δύο ημέρες έγινε γνωστό πως η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 2.000.000 ανθρώπους στον κόσμο, από τότε που το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα ανακοίνωσε την εμφάνιση της νόσου, στα τέλη Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

Περισσότερα από 94.450.660 κρούσματα έχουν διαγνωστεί επισήμως από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων τουλάχιστον 57.561.300 θεωρείται σήμερα ότι έχουν αποθεραπευτεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: